ינון בן דוד (36) מהמושב נטור שברמת הגולן מתמחה בתכנון אדריכלי ועיצוב פנים לבתים פרטיים, משרדים, ומבני ציבור. את ההשראות לתכנון הבתים שואב האדריכל בן דוד מהילדות והבגרות שלו ברמת הגולן, בטבע הפראי, אבנים עצומות, מפלים גדולים והנופים הכה מדויקים של צפון הארץ.
בתוך כך הוא מתכנן בתים במרכז ובצפון, ובימים אלה אף מתכנן בתים לשתי משפחות מארה"ב, שבחרו כל אחת בנפרד, לגור במושב ובקיבוץ בצפון הארץ. מבחינתו, כמי שגדל על ערכי המדינה, זו שליחות אמתית לבנות לעולים חדשים.
כיום הוא מתנדב בכיתת הכוננות של המושב וחלק מהבתים שהוא תכנן בצפון הארץ עומדים שוממים לאחר שפונו המשפחות. כיום יותר מתמיד, הוא נותן במה מרכזית לטבע, ורוצה להכניס אותו ביתר שאת לבתים שהוא מתכנן, בין אם הם במרכז או בצפון הארץ. לדבריו "הטבע הישראלי נמצא בכל מקום, והוא הבמה המרכזית של הבתים שלי, הוא גולת הכותרת".
כאמור, הבתים, בין אם הם במרכז או בצפון, כולם מושתתים על אותם עקרונות. חיבור לאזור. הבתים בצפון יהיו בקשת הצבעים הלבנים או האפורים בשילוב של אבני בזלת טבעיות מהסביבה הקרובה, הרבה עץ ואבן טבעית.
"לעולם לא אבחר בצבע שיבלוט ולא ישתלב בסביבה", הוא מסביר. כך גם ביתו הפרטי במושב נטור שברמת הגולן, אותו בנה, תכנן ועיצב עבור משפחתו על מגרש שרכש לפני כ 3 שנים. ביתו האישי אינו טרנדי, אינו מאופיין בסגנון אחד, הוא קודם כל מחובר לטבע ולאדמה שסביבו. הוא בית ששומר על שפה אחידה, בית שנותן הרבה מאוד כבוד לנוף, בית שעוטף את בני ביתו.
כמי שאחראי על בנייה ועיצוב בתים בכל הארץ, הוא מאפיין את הבתים שבצפון כשמרניים יותר, עם שפע שימוש בחומרים טבעיים, הרבה עץ, בטון, גגות וקורות חשופים, בדיוק כמו ביתו הפרטי. כאשר הטשטוש בין החוץ לפנים בולט בעוצמתו כמעט מכל זוית בבית, ואת זה הוא עושה באמצעות מפתחים גדולים, שפע של חלונות וניצול תאורה טבעית. "הסלעים, ההרים והנוף המהפנט ליוו אותי לאורך כל התכנון", מסביר בן דוד.
לדבריו "באדריכלות יש הרבה ראייה מרחבית ותלת מימדית, האדריכלות משלבת את האמנות, התכנון, הייצור, הציור, היא משלבת את כל האהבות שלי. בצבא עשיתי הרבה ניווטים, שירתתי ביחידה עילית. כבר שם התחברתי לחוץ. היום בדיעבד אני מבין, מה שבלט בעבר, האהבה לשטח והראייה המרחבית, איך לדעת לנווט, לקרוא מפות, להבין מסלולים, החיבור לאדריכלית היא בדיוק הראייה הזו. לדעת להביא לשטח את הראייה המרחבית. לנווט בשטח. זה כמו בית וחדרים. האדריכלות שלי חושבת שטח. אדריכלות שמתחברת לשטח, לטופוגרפיה, להבין איך המבנה ישתלב במגרש, איך השילוב יהיה בצורה הטובה ביותר".
קראו גם:
לסיכום מוסיף בן דוד "כיום, התכנון השתנה במקצת. הלקוחות, בעיקר אלו מהצפון, מבקשים יותר להשקיע במקלטים, במרחבים מוגנים ומרתפים וכן יש חשש לגבי מפתחים גדולים. ז"א נושא הבטחון נמצא על הפרק. אני מבין לליבם, ואני איתם".