זה הזמן להכיר את גוון ניוד או בעצם צבע גוף - נייטרלי, רגוע וטבעי. אז מה הדבר הבא שכובש את הבתים בישראל? כן, כן, גוון ניוד. שורה של מומחים מסבירים את ההצלחה של הצבע שמכניס את הטבע לבית.
"זה צבע גוון העור שלנו. כך הוא נקרא. הוא לא לבן, הוא לא ורוד, הוא נייטרלי, יש האומרים אף משעמם, אבל מה לעשות, הוא כאן כדי להישאר ובדרכו שלו להפריח חיים", מסביר מעצב הרהיטים ארז לוי, "זהו צבע שכולם מסכימים עליו. צבע קונצנזוס שטוב לכולם. צבע שעושה טוב בעיניים ועובר בנעימים. צבע מנחם. בשל העובדה שהוא כזה רבים מסכימים עליו ובוחרים אותו כצבע השולט בפלטת הצבעים של חללי הבית השונים, פרטיים וציבוריים כאחד".
עוד אומר לוי: "גוון ניוד הוא צבע שמכניס את הטבע בדרכו השקטה והטבעית. יש האומרים שהוא מתכתב עם המגמה המדברית - חול, סלעים גולמיים, דיונות ונאות מדבר, שמאפשרים לצקת בחלל ממדים חדשים ותלת מימדיים למרות הצבעוניות הדומה ביניהם".
לדברי עדי לביא, מנהלת קשרי אדריכלים ב MODY הניוד מסמל משהו בתולי, ארצי, משרה תחושת רוגע. "הנוכחות שלו בבית מרגיעה, חמה ועוטפת", אמרה לביא, "כך למשל נראה שימוש נרחב בטקסטורות עשירות ומחוספסות שלמרות הדמיון בגוונים, הן מספקות עומק לחלל".
עוד מסבירה מעצבת הפנים קרן גנס :"גם כאן למרות הצבעוניות הרגועה, חשוב לשמור על מידתיות ולעבוד במאסות מאוזנות על מנת לשמור על החלל נושם ואוורירי. גם טקסטיל מהווה דרך נפלאה להכניס את הניוד, לצד שימוש בחומרים טבעיים כמו קש וראטן, יוטה, בדים אקולוגיים ועוד".
לדברי גנס הרציונל הוא ליצור בסיס חלל שישדר פתיחות ואווריריות ולא להיצמד לגוון אחד, אלא פלטה של צבעים הרמונית.
קראו גם:
לביא מסכמת: "גם גדולי המעצבים הבינלאומיים עושים שימוש בגווני הניוד. כך למשל מעצבת העל פטריסיה אורקיולה שיצרה עבור המותג האיטלקי MUTINA קולקציית החיפויים שנאמנה למגמה, באינטרפרטציה מסורתית-אמנותית- ים תיכונית, כאשר אורקיולה מציגה פרשנות ייחודית משלה במסגרתה נראה כאילו החיפויים נוצרו מתוך האדמה ונוצרים בעבודת יד אותנטית".