לפני כעשור כתב תום נשלסקי, תסריטאי מעפולה, פיילוט לתוכנית אירוח סאטירית-קומית שהייתה מיועדת לאחד מערוצי הטלוויזיה. בסופו של דבר הדברים התגלגלו לידי כך שהתוכנית צולמה ולא שודרה. היום, עשר שנים אחרי, נשלסקי שעובד עם נערים עם צרכים מיוחדים באקים-עפולה לא זנח את החלום הישן שלו והוציא לאור את התוכנית שלו עם שינויים קלים.
הרעיון להחיות את הפרויקט מחדש עלה במוחו של נשלסקי זמן קצר לאחר שהחלה המלחמה. "מאז תחילת המלחמה כמעט כל מה שיש בטלוויזיה אלו תוכניות דיבורים בהם אנשים יושבים באולפן ומדברים על כלום", הסביר נשלסקי, "זה מה שנתן לי את המוטיבציה להחיות את הסדרה שלי".
התוכנית נקראת בפשטות 'תוכנית הדיבורים של תום ושמעון'. היא עלתה לפני כשלושה שבועות לכל הפלטפורמות באינטרנט, מטיקטוק ועד יוטיוב. בתוכנית מארחים באולפן תום וחברו (שמעון) שחר בלקר, דמויות מכל קשת החברה הישראלית, מפוליטיקאים ועד מנטליסט, אותם מגלמים שחקנים שנרתמו לפרויקט. בעונה הראשונה שצולמה, עלו עד כה עשרה פרקים, כל מערכון אורך בין 4 ל-5 דקות.
נשלסקי וחברו לא מפחדים לעסוק בכל דבר או נושא. "סאטירה בישראל זה או ימין או שמאל אבל אנחנו מבחינתנו שונאים את כולם בצורה שווה. לא עושים הנחות אף אחד. הלוגו שלנו מורכב מדגל ישראל אבל הפוך, הכחול הוא הרקע והלבן הוא הצבע העיקרי. רק בעונה הראשונה שכבר צילמנו העלינו פרקים על בני גנץ, מירי רגב ומאי גולן. מכל קצוות הקשת הפוליטית. בהמשך נעלה פרקים גם על יאיר לפיד וביבי נתניהו".
"אופירה וברקו הם ההשראה לתוכנית והאבות הרוחניים שלנו כביכול", אומר נשלסקי, "הכל דמויות והכל מתוסרט. אני כביכול משחק את עצמי, אבל עדיין מגלם דמות. שחר בלקר הוא חבר ושותף שלי עוד מהפרויקט הראשון. מי שעוד היה אמור להשתתף ועזר לי בהתחלה בהכול הוא זבולון מושיאשווילי ז"ל, שהיה אמור להשתתף בפיילוט. הוא אחד האנשים הכי נחמדים שפגשתי בחיי. הוא גם הכיר לי את ג'וש שגיא שגם השתתף בפיילוט".
להגיע ליעד
במקביל לעשייה הטלוויזיונית, בשש השנים האחרונות עובד נשלסקי עם אנשים עם צרכים מיוחדים באק"ים עפולה. "עד שלא הגעתי לשם לא באמת הבנתי מה זה. יש שם מגוון רחב של אנשים יותר ממה שחשבתי. בסופו של דבר זו עבודה עם שליחות, אני לא שם בשביל הכסף, אני בשביל המטרה. עובדים שם מהלב או שלא עובדים שם בכלל".
בעבודה שלך באקים יודעים שאתה עובד בזה?
"אני עושה להם הצגות, הופעות ומצלם איתם סרטים. במסגרת התפקיד שלי עשיתי להם תוכנית שבועית שאני מביים אותה ומשחק איתם ביחד. עד היום הם מצטטים את החיקויים שלי מהסרטונים והם עושים חיקויים בעצמם".
עד כה התגובות לתוכנית חיוביות ומפרגנות אבל נשלסקי לא רגוע. "יש אנשים בתוך התעשייה שהייתי איתם בקשר גם לפני וקיבלתי רק תגובות טובות. היום דיברתי עם חבר כנסת לשעבר שצפה בפרק שעשינו על בני גנץ והוא אמר לי 'אתה לא מבין עד כמה זה יותר מציאותי מהמציאות'. אבל עדיין אין מספיק קהל שנחשפנו אליו ולא מספיק הרחבנו את היריעה שלנו כי ברגע שזו סאטירה וסאטירה נוקבת, עד שאתה לא מקבל תגובות שליליות אתה יודע שלא באמת הגעת ליעד. בתור יוצר אני מרגיש שאני לא שם עדיין".
ביום אחד
המערכון הכי מצליח של 'תוכנית הדיבורים של תום ושמעון' עד היום הוא קטע פארודי על התוכנית 'הפטריוטים' של ערוץ 14. "הוא כבר זכה ל-12,000 צפיות תוך שבוע. בטיקטוק יש הרבה תגובות שליליות מכל אלה שאוהבים את תוכנית 'הפטריוטים' אבל זו סאטירה בועטת ונושכת, היא צריכה להיות משהו שגם יוצר דיבור. צריך לעורר את האנשים".
קראו גם:
איך זה ליצור רחוק מהתעשייה? בתחום הזה זה פחות בולט או שהוא לא מהווה פקטור?
"בינתיים בפיילוט שצילמנו לא הרגשתי את זה. ברגע שאנשים קראו את התסריט הם ממש רצו לקחת חלק בזה והם באו מכל קצוות הארץ. יש לנו שחקנית שבאה מירושלים ושחקנית ממודיעין. הם הגיעו במיוחד בשביל התוכנית. אולי אפילו זה יתרון שהתוכנית צולמה בפריפריה. מה שצילמנו היה מאוד מינימלי. צילמנו 34 סצנות ביום אחד. זו הפקת גרילה מטורפת. כל מי שהיה שותף לא כל כך האמין וגם אנחנו לא האמנו שזה יצליח. גייסנו בין 10 ל-15 שחקנים, כל אחד גילם כמה דמויות".
איך אתה מסתדר עם המצב במדינה, זה משהו שנותן לך מפלט?
"כן, האוכלוסייה צריכה שגרה, גם בימים רגילים ובטח בימים של מלחמה".
מה החלום שלך?
"השאיפה שלי שזה יתפוס, במידה והתוכנית תצליח והכיוון כרגע הוא חיובי, אנחנו נצלם עוד פרקים. כרגע אנחנו בעונה הראשונה. אם זה יהפוך לתוכנית טלוויזיה באחד הערוצים, זה מעולה ואם זה יעזור לי להגיע לתוכניות אחרות זה גם מעולה. יש לי תסריט מוקומנטרי (קומדיה פארודית) בשפה האנגלית שכתבתי והחלום שדרך ההצלחה של תוכנית הרשת אוכל לפרסם אותו".