רמת ישי התחדשה במסעדה חדשה: מרקטינו מסעדת שוק איטלקית נפתחה בימים אלה, ברחוב חורש האלונים ברמת ישי ומביאה בשורה קולינרית חדשה לתושבי האזור.
3 צפייה בגלריה
מרקטינו
מרקטינו
מרקטינו
(צילום: גיל אבירם)

את מרקטינו פתחו המסעדנים ניב קריספין ואייל יונאי שהוא גם השף של המסעדה. השניים בעלי ותק רב שנים בעולם האירוח והקולינריה בבעלותם מסעדות BBB קריון וקרית חיים, וגם קייטרינג פרטי (creation) של אייל יונאי.
הקונספט של מרקטינו כמסעדת שוק איטלקית שמחה, תוססת וצבעונית, התבשל אצל השניים מזה זמן. בחיפושיהם אחר לוקיישן מתאים הם הגיעו לחורש אלונים, ונשבו מיד בנוף הפסטורלי של השדות המוריקים הפרוסים לפניהם. וידעו שהנוף המשתנה מדי עונה, משלים את אווירת המסעדה.
התפריט, שבנה אייל יונאי, מורכב ממנות שוק איטלקיות קטנות ובינוניות המיועדות לאכילה משותפת, ומציע את כל הטוב של האדמה, הים, הגבינות והבשר – כל מה שאפשר למצוא בשווקים הצבעוניים באיטליה. התפריט מבוסס על טריות ועונתיות. מרבית חומרי הגלם מגיעים ממגדלים ומיצרנים באזור, וככזה הוא ישתנה מדי עונה ובהתאם למצאי השוק.

מרקטינו - תפריט (תפריט הרצה):

ירקות: קונפי שומר בתפוזים- שומר בבישול ארוך בתפוזים, קרם פרש ואורגנו - 36 שקל; רוטולי קישוא- גלילות קישוא צלוי במילוי גבינות ועשבי תיבול, שמנת חמוצה - 36 שקל; סופלי פולנטה- כדורי פולנטה מטוגנים במילוי תירס מעושן ומוצרלה על בסיס אדמת פטריות, וקציפת פורצ'יני וכמהין - 48 שקל; כרובית בטאבון עם איולי בצלים- פסטו פיסטוק וכוסברה, ברינזה, שמן זית - 40 שקל; ארטישוק יהודי– ארטישוק אלה-רומנה, מקומח ומטוגן, איולי זעפרן ובצל ירוק- 44 שקל.

3 צפייה בגלריה
מרקטינו
מרקטינו
מרקטינו
(צילום: גיל אבירם)

גבינות: בוראטה ריבת עגבניות- גבינת בוראטה, ריבת עגבניות ורוקולה - 56 שקל;צלחת גבינות ופרי- מבחר גבינות איטלקיות, חמאה ופרי העונה - 54 שקל; בושה ודלעת מקורמלת- קונפי דלעת בסירופ מתובל וגבינת בושה מושחמים ומקורמלים בטאבון, פיסטוק קלוי ובצל ירוק - 50 שקל.
פיצטות: פיצטה סורנטו- ריקוטה לימונית, מוצרלה, גרמולטה ופקורינו רומנו - 40 שקל; פיצטה עמק זבולון- גבינת מסקרפונה, שערות חלבה, ריבת חלפיניו, צנובר קלוי וקרמל מלוח - 44 שקל; פיצטה פפרוני- טפנד זיתי קלמטה ויין אדום, מוצרלה, פפרוני, בצל מושחם וגרנה פדנו - 44 שקל.
פסטה: ספגטי קצ'ו א פפה- פלפל שחור קלוי, פקורינו רומנו, גרנה פדנו - 54 שקל; ספגטי פירות ים אראביאטה- מולים, שרימפס, קלמארי, אנשובי, עגבניות שרי, שום, שמן זית, אניס ופלפל שאטה - 64 שקל
ים: קרודו דג לבן- סשימי דג ים לבן, בכבישה עדינה, לימון כבוש וקוביות פלפל חריף קלוי - 55 שקל; ברוסקטה טרטר דג לבן- פוקאצ'ה קלויה, טרטר דג, קרם ריקוטה-לימון-טרגון, רצועות קישוא צלוי, פלפל שאטה וצ'ילי אדום - 58 שקל.

3 צפייה בגלריה
מרקטינו
מרקטינו
מרקטינו
(צילום: גיל אבירם)
קראו עוד:
בשר ועוף: סקלופיני מילנזה- נתחי פרגית מטוגנת בציפוי פירורי לחם ועשבי תיבול, איולי זעפרן ופלח לימון, על מצע חסה לאליק ופטרוזיליה - 60 שקל; אינבולטיני די פולו- גלילת פרגית צלויה בשמן זית וחמאה במילוי פפרוני ופקורינו רומנו, תפ"א אפוי ורוטב דמי גלס, רוזמרין- 64 שקל;
בנוסף לתפריט המשתנה, מתוכננים במרקטינו גם בראנץ סופ"ש עשיר ומפנק ושוק איכרים צבעוני ותוסס.
במרקטינו כ 130 מקומות ישיבה, המחולקים לבר ישיבה, שולחנות גבוהים ונמוכים, ומרפסת פתוחה. כאשר מכל מקום במסעדה משתקף הנוף היפיפה של שדות העמק. שעות פתיחה הרצה: מידי יום 18.00-23.00
על העיצוב אמונים האדריכלים מרקו סברה ואירית שניר כהן מסטודיו im, שתכננו את החלל כך שכולו ישקיף החוצה אל הנוף המהפנט. האדריכלים בחרו בשימוש בחומרים טבעיים, רצפת טרצו ועץ, חיפויי אבן ,עץ אגוז, עץ גולמי, ברזל, קורטן ובצבעוניות חמה ומזמינה, בנוסף לכתומים וירוקים של צבעי השוק הרעננים. הכניסה למסעדה היא דרך גשר שנבנה במיוחד ומשקיף אף הוא לנוף הפסטורלי.