מרקטינו, מסעדת שוק איטלקית חדשה ומסקרנת, תיפתח בתחילת יוני, במתחם חורש האלונים ברמת ישי ותביא בשורה קולינרית חדשה לתושבי הצפון.
את מרקטינו פותחים המסעדנים ניב קריספין ואייל יונאי בעלי ותק רב שנים בעולם האירוח והקולינריה. בבעלותם BBB קריון, BBB קרית חיים, וגם קייטרינג פרטי (creation) בבעלותו של אייל יונאי
הקונספט של מרקטינו כמסעדת שוק איטלקית שמחה, תוססת וצבעונית, מתבשל אצל השניים מזה שנתיים. בחיפושיהם אחר לוקיישן מתאים הם הגיעו למתחם חורש אלונים, ונשבו מיד בנוף הפסטורלי של השדות המוריקים הפרוסים לפניהם, המשתנה מדי עונה, ומשלים את אווירת המסעדה.
התפריט מורכב ממנות שוק איטלקיות קטנות ובינוניות המיועדות לאכילה משותפת, יציע את כל הטוב של האדמה, הים, הגבינות והבשר – כל מה שאפשר למצוא בשווקים הצבעוניים באיטליה, יתבסס על חומרי גלם מקומיים שמרביתם יגיעו ממגדלים ויצרנים באזור וישתנה מדי עונה ובהתאם למצאי השוק.
בין המנות שיוצעו בתפריט: זוקיני וטרגון עם שמנת חמוצה ושמן ירוק, ארטישוק מטוגן, קרעי תפו"א אפויים ומטוגנים, פולנטה, עם אדמת פטריות תירס מעושן וכמהין, צלחת שרקוטרי, טרטר בקר, סקלופיני, קרודו של דגים, קלמרי ממולא, שרימפס בטאבון, שומר קונפי בתפוזים, קרפצ'ו גבינות, טאלג'יו מקורמלת ועוד ולצד מנות יוצעו יינות טובים ישראלים איטלקיים וקוקטיילים שהותאמו לקונספט המסעדה.
יצוין כי בסופי השבוע יוגש בראנץ' עשיר ומפנק, וישולב שוק איכרים צבעוני ותוסס. קריספין ויונאי, השקיעו במסעדה מעל 6.5 מיליון שקלים, במטרה להביא לעמק משהו חדש. המסעדה תתפרס על פני 550 מ"ר והיא כוללת, 130 מקומות ישיבה ומרפסת לאירועים.
על העיצוב אמונים האדריכלים מרקו סברה ואירית שניר כהן מסטודיו im, שתכננו את החלל כך שכולו ישקיף החוצה אל הנוף המהפנט. האדריכלים בחרו בשימוש בחומרים טבעיים, רצפת טרצו ועץ, חיפויי אבן ,עץ אגוז, עץ גולמי, ברזל, קורטן ובצבעוניות חמה ומזמינה, בנוסף לכתומים וירוקים של צבעי השוק הרעננים.
קראו גם:
הכניסה למסעדה תהיה דרך גשר שנבנה במיוחד ומשקיף אף הוא לנוף הפסטורלי. גופי התאורה עוצבו בסגנון אקלקטי תעשייתי. הרהיטים משלבים ברזל ועץ ועל השולחנות יהיו ראנרים בצבעי ירוק ולבן.
האבזור המשלים ידגיש את אווירת השוק, בנוסף לקיר עליו ישענו גזעי עץ להסקה ופרודוקטים מהמטבח האיטלקי.