במשך 15 שנים וחצי היה עפר בן אליעזר הבוס הגדול של רמת ישי. ראש מועצה דומיננטי שלקח רשות גרעונית והפך אותה לרשות איתנה ולאחד המקומות המבוקשים באזור העמק. בן אליעזר רצה עוד קדנציה, אבל התושבים החליטו שהגיע הזמן לשנות ובחרו באסף אוברלנדר.
ההפסד בבחירות הביא את בן אליעזר להחלטה אישית דרמטית - לפרוש מהחיים הפוליטיים. אמנם זה לא קרה כפי שרצה, אבל עדיין הוא עוזב כשהיישוב בשיאו. "אני מסתכל אחורה בגאווה גדולה ואני מאוד מסופק מהעשייה שלי. אני נשאר ברמת ישי, יש פה קהילה מדהימה אני אוהב את רמת ישי ואמשיך לגור בה", הוא מצהיר, "פרשתי מהחיים הפוליטיים. אני משאיר את הסיעה שלי והעשייה שלה ליהונתן הירשפלד, מי שהיה ממלא מקומי ומספר 2 שלי שימשיך להוביל אותה יחד עם סיגל לפה ואתי כהן המדהימות, שנכנסו למועצה ואני בטוח שהם יוכלו להשפיע".
בן אליעזר מעדיף לא לנתח את ההפסד שלו בבחירות. "הופתעתי כמו כל אחד כי אף אחד לא רוצה להפסיד. אני לא מאמין שיש מישהו שעושה קמפיין כדי להפסיד, אבל אני מקבל את בחירת הציבור באהבה. הציבור אמר את דברו, אני מכבד את זה וממשיך הלאה. עם זאת מה-7 באוקטובר משהו השתנה. הורדתי את הקמפיין שלי לגמרי ולא עשיתי כלום למעט שבוע וחצי לפני הבחירות שבלחץ החברים תלינו קצת שלטים, אבל מעבר לזה לא עשיתי שום פעילות".
איפה טעית בהתנהלות שלך?
"אני לא חושב שטעיתי. זו עובדה ואני מקבל את זה באהבה. אני לא כועס. כבר ביום שנבחרתי ידעתי שיום אחד אני לא אבחר, עם התובנה הזאת הלכתי כל הקדנציה".
על המפה
בן אליעזר (60), נשוי ליעל ואב לארבעה נבחר לראשונה לראשות המועצה ב-2008 כשמצבה הכלכלי והכספי של הרשות היה בכי רע והוא פעל להבריא אותה ולהעלות אותה על דרך המלך.
"כשנכנסתי לתפקיד עובדים לא קיבלו שכר, תנאים סוציאליים לא שולמו חמש שנים אחורה והגירעון היווה למעלה מ-50 אחוז מהתקציב. היום אני משאיר את היישוב כאשר מבחינה פיננסית הוא הרשות האיתנה היחידה במחוז צפון, שזה אומר שלא רק כלכלית הוא עובד נכון אלא גם ערכית, גם מבחינת נהלים וגם מבחינת אנשים ונהלי עבודה. זה אומר שיש כסף תזרימי בקופה בסך כ-11 מיליון שקלים של תזרים ויש תקציב מאוזן".
אחד ההישגים הבולטים של בן אליעזר הוא אזור התעסוקה של רמת ישי שמשגשג בשנים האחרונות. "לקחתי את רמת ישי והצבתי אותה על המפה כלב הפועם של העמק. פיתחתי את אזור התעסוקה ברמות שלא חשבו שהוא יגיע אליהן, בעבר הוא היה אזור תעשייה ולא הצלחנו להביא אליו מפעלים ועשינו שינוי ייעוד, עשיתי עבודה מול משרדי הממשלה, הוספנו שימושים, פיתחנו אותו והיום הוא אזור תעשייה ותעסוקה משגשג ופורח. גם סללנו כביש כניסה נוסף לאזור התעסוקה. כל האזור הזה הפך להיות מוקד בילוי ומשיכה בצורה בלתי רגילה. יתרה מזאת, הצלחנו להפוך אותו לאזור עדיפות כלכלית שמביא אליו עוד ארגונים ומפעלים. זה הישג אחד שגרם ליציבות כלכלית".
הישג נוסף הוא הוצאת מפעל עוף העמק שפעל בכניסה ליישוב. "המפעל גרם לבעיות תחבורה, איכות סביבה וניקיון ודאגתי שהוא ייצא החוצה ולא יהיה שם. שנים לא הוציאו אותו כי פחדו שיהיה הפסד הכנסות ארנונה והצלחתי לייצר את ההכנסות מאזור התעסוקה. הצלחנו גם במהלך השנים לקבל פרס חינוך, לקחנו את מערכת החינוך שלנו ושדרגנו אותה עשרות מונים מאיפה שהיא הייתה והיד עוד נטויה. בשדרוג תשתיות, שכונת 'פרדס וחיסכון' קרמה עור וגידים אחרי הרבה שנים שהייתה בתרדמת והפכנו אותה לשכונה מודרנית חדשה וגם הקמנו את השכונה המערבית ליד הקניון. שדרגנו את כל גני המשחקים, בנינו גני משחקים חדשים וביצענו פרויקט חדשני של קירוי מגרשי הספורט. פרויקט גדול שמימשתי, הוא מבנה מועצה חדש, אחרי עשרות שנים המועצה עברה למבנה מודרני, לא מנקר עיניים, איכותי ומזמין. בנינו אותו בקונספט של שקיפות עם חדרים שקופים".
האתגר הבא
לצד ההישגים הרבים יש כמה נושאים שבן אליעזר לא הספיק לעשות: "תוכנית המתאר שלנו עדיין תקועה. המדינה עצרה אותה כרגע. גם המאבק בשדה תעופה צריך להימשך ופעלתי בנושא יחד עם חבריי - אייל בצר, איציק חולבסקי, חנן ארז, דודי אריאלי ועידו גרינבלום. לאורך כל השנים התנגדנו להקמת השדה וחשוב להמשיך את המאבק. גם פארק כליל החורש, שהעבודות התחילו והוא אמור להסתיים. בית ספר תיכון שהתחלנו לגלגל את הרעיון ולא הספקתי לממש אותו והמשך פיתוח אזור התעסוקה שגם הוא נמצא בעבודה".
קראו גם:
איזו רשות השארת לאסף אוברלנדר?
"רשות מצוינת, מעולה, איתנה, ערכית ומסודרת מבחינה מנהלית ופיננסית".
מה האתגרים שיש לו?
"הוא יבחר את האתגרים שלו, בעיניי האתגר שלו הוא לשמור על הקיים וזה לא פשוט".
עכשיו לוקח בן אליעזר כאמור פסק זמן ופורש מהחיים הפוליטיים ומתפנה לאתגר הבא: "כבר קיבלתי מספר הצעות ואני בודק מה יהיה נכון לעשות".
אתה רוצה להיכנס לפוליטיקה הארצית?
"אני לא שולל שום דבר, אני בודק את כל האופציות. אני חושב שיש לנו במדינה משימות ואתגרים לא פשוטים לאור המצב שאנחנו נמצאים בו ומבחינתי הכל פתוח".
בעוד חמש שנים תפתיע ותתמודד שוב על ראשות המועצה?
"לא נראה לי שזה מה שיקרה. אני כבר לא שם".