העיסוק תקשורתי סביב מקרי הרצח האחרונים הביא לעלייה בפניות ולהעלאת המודעות. עמותת "שחקים" וכללית מחוז צפון הבינו שיחד חייבים להילחם בתופעה המדאיגה הזאת.
לדברי ענת רוטשילד, מנהלת תקשורת שיווקית בכללית מחוז צפון "תקופת "הקורונה" מאופיינת בהסתגרות בבתים ובריחוק חברתי. היציאה מהבית למרפאה לצורך קבלת שירותי בריאות מהווה הזדמנות פז לאיתור והפנייה לטיפול של נפגעי ונפגעות אלימות במשפחה. המרפאה הינה המקום הקריטי לזיהוי ואיתור. יחד עם "שחקים" בנינו סדרת מפגשים הנקראת "מסתכלים למציאות בעיניים". במפגש הראשון יצרנו שיתוף פעולה נוסף עם "פורום מיכל סלה". אחותה של מיכל סלה, לילי בן עמי, דיברה על סימני אזהרה, במפגש השני, קיימנו הדרכת הורים על זוגיות ויחסים במשפחה בצל הקורונה. את המפגש פתחה העובדת הסוציאלית חנאן כנאנה, רכזת איתור אלימות במשפחה בכללית מחוז צפון, שסקרה בפני הנוכחים כיצד ניתן לזהות, לאבחן ולאתר מקרי אלימות על ידי תשאול המטופל, בדיקה גופנית ועיון בהיסטוריה הרפואית.
1 צפייה בגלריה
ערכה ערב להעלאת המודעות למלחמה באלימות במשפחה
ערכה ערב להעלאת המודעות למלחמה באלימות במשפחה
ערכה ערב להעלאת המודעות למלחמה באלימות במשפחה
(צילום: דוברות כללית)
במפגש השלישי והאחרון שיתקיים ביום שלישי, 7.7, בספרייה העירונית עפולה, נעסוק בסיפורה האישי והמטלטל של יסמין סידו שנולדה למציאות של פגיעות מיניות, פיזיות ונפשיות. במפגש תשתף יסמין על הדרך בה הצליחה לפרוץ את מעגלי האלימות ולחיות חיים נורמטיביים.
"רשת 'שחקים עפולה' שמה למטרה להיאבק בנושא אלימות במשפחה. הנושא הזה נוגע בכולנו, גברים ונשים כאחד. לכל אחד ואחת מאיתנו יש את האחריות לפקוח עיניים ואולי יחד נמנע את הרצח הבא. הסיפור הכואב של מיכל סלה ז"ל והכלים אותם נתנה לילי בן עמי צריכים לעורר את כולנו, יחד נוכל לשים לזה סוף" מסכמת אמילי זיידל, מנהלת בית ויצו ומנהלת קהילה ברשת שחקים.