כבר חמישה חודשים שבשוק העירוני הישן בעפולה פוקדים תושבי האזור יום-יום, ערב-ערב את מסעדת שוק 34 - המסעדה שנפתחה על ידי השף-קונדיטור, דותן עסיס, בן ה-34 מכפר יחזקאל, יחד עם עוד שלושה שותפים: אסף הייבלום, מיכאל חזין וניר ארז. שוק 34 ממוקמת בלב ליבו של השוק ומביאה איתה ניחוח תל אביבי-ירושלמי של פעם. איך הפך המקום להצלחה גדולה כל כך? הנה הסיפור שמאחורי ההצלחה.
10 צפייה בגלריה
השף-קונדיטור דותן עסיס (צילום: שרון צור)
השף-קונדיטור דותן עסיס (צילום: שרון צור)
השף-קונדיטור דותן עסיס (צילום: שרון צור)
מה בתפריט: אוכל ים תיכוני יצירתי ועדכני. למכורים שבכם תוכלו למצוא עראיס, ריזוטו, דגים, קרפ'צו, קינוחים ססגוניים ועוד שלל מטעמים שיעשו לכם טוב בפה ונעים בבטן. יש לציין שהמטבח הוא בשרי-פרווה וכל חומרי הגלם הם כשרים, אך המסעדה אינה בעלת תעודת כשרות מבחירה.
מנה מיוחדת: סביצ'ה לבנטיני - קוביות דג לברק, פלפל חריף, בצל סגול ורימונים. כל המעדן הזה מגיע בשמן זית, לימון וסלסת עגבניות.
10 צפייה בגלריה
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
10 צפייה בגלריה
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
10 צפייה בגלריה
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
מהיכן נולד הרעיון למסעדה: דותן עסיס: "ארבעתנו חברים ויש לנו ביחד יותר מ-50 שנות ניסיון בתחום האוכל. עבדנו בכל הארץ וגם בחו"ל. כמעט כולנו פה מהעמק במקור ורצינו להביא לפה את מה שאנחנו יודעים לעשות - אוכל טוב, הרבה ניסיון וחוויות שצברנו. כל מי שעובד בתחום האוכל יש לו באיזשהו שלב חלום לפתוח מסעדה. למרות שלכולנו היו כבר עסקים בעבר וזו לא המסעדה הראשונה שפתחנו".
10 צפייה בגלריה
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
10 צפייה בגלריה
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
10 צפייה בגלריה
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
למה בשוק העירוני הישן: "השוק הישן מאפשר את האלטרנטיבה של לצאת מתוך המסחריות של העולם שלנו ולעשות משהו יותר מחובר לפעם. אם זה איך שהשוק נראה והמון אומנות רחוב שיש פה והפעילות של תנועת תרבות בימי שישי בצהריים. יש פה איזושהי בנייה של משהו צבעוני ומיוחד שמזכיר קצת את האווירה בתל-אביב ובירושלים. עם זה באווירה - המוזיקה והעיצוב. מגיעים לפה אנשים מכל שכבות האוכלוסייה ומכל הצבעים עד השעות המאוחרות של הלילה גם מעפולה וגם מהיישובים מסביב. גם האוכל אצלנו מאפיין את ישראל עם כל קיבוץ הגלויות שיש פה. אנחנו מביאים כל יום ירקות טריים ועונתיים ומשתדלים להביא את חומרי הגלם מהאזור שלנו. השוק פה התפתח זה לא מה שהיה בעבר. יש המון חיוביות ואופטימיות ואני מזמין את כולם לראות מה קורה פה".
10 צפייה בגלריה
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
10 צפייה בגלריה
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
10 צפייה בגלריה
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
צילום: שרון צור
משמעות השם: "זו הכתובת של המקום אז נשארנו עם המקורות. מתמצת את האווירה והאנשים של השוק".
שעות פעילות: בימי שני- חמישי מהשעה 12:00בצהריים-12:00 בלילה. בשישי מתקיימת מסיבת צהריים במקום מ-12:00 יד 16:00 ובמוצ"ש החל מהשעה 18:00.