תבשיל חצילים ממולאים בבורגול ובשר הוא מתכון טורקי מנצח. אז נכון, כל השנה יש חצילים, אבל עכשיו זה שיא העונה, ואפשר למצוא את כל הזנים, את הקטנים השחורים (שבחרתי לתבשיל), את הרגילים, וגם את הקטנים הסגולים (שמתאימים יותר לחמוצים).
חצילים ממולאים בבורגול ובשרחצילים ממולאים בבורגול ובשר
חצילים ממולאים בבורגול ובשר
(צילום: ריאן)

חצילים ממולאים בבורגול ובשר

15-10 חצילים קטנים עד בינוניים
המלית:
כוס בורגול גס
250 גרם בשר טחון גס, עדיף לקצוץ גס
2-1 בצלים, קצוצים דק
4 גבעולי נענע טרייה (רק העלים, קצוצים דק)
2 כפיות נענע יבשה
כף וחצי רסק עגבניות
כפית פלפל אנגלי
כפית כורכום
חצי כפית כמון
2 כוסות מים רותחים
הכנת המלית:
משרים את הבורגול כ־25 דקות בשתי כוסות מים רותחים.
צורבים את הבשר הקצוץ עם מעט שמן, מתבלים במלח פלפל, מסננים את הבורגול ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים, משפרים טעמים במידת הצורך ומניחים בצד.
עוברים להכנת החצילים. שוטפים, מייבשים, מורידים את הגבעול, אך משאירים את הכותרת שהיא החלק הירוק. חורצים חריץ לכל האורך אבל שומרים על שלמותם, משמנים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר, ומעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ־25-20 דקות או עד לריכוך קל. מוציאים, מניחים להתקרר.
בעזרת כף או כף פריזיאן מרוקנים מעט מהליבה (ושומרים בצד לרוטב) וממלאים את החצילים במלית הבורגול והבשר. מניחים בצד. עוברים להכנת הרוטב והסיר כולו.
החומרים לרוטב:
2 בצלים יבשים חצויים, פרוסים דק
6 שיני שום, קלופות וחצויות
פלפל חריף ירוק, חצוי
2 כפות רסק עגבניות
כף רכז רימונים
12-10 עגבניות שרי חצויות
5 גבעולי נענע (רק העלים)
כפית פלפל שחור
כפית פלפל אנגלי
מלח
2 כוסות מים רותחים
הכנת הרוטב:
בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל עד לצבע שקוף עם מעט שמן. מוסיפים את הפלפל החריף, השום ועגבניות השרי ותוכן החצילים ששמרנו בצד.
מתבלים בשאר התבלינים ומוסיפים שתי כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש, טועמים ומשפרים טעמים, וממשיכים עוד כ־20 דקות על אש קטנה.
מסדרים את החצילים הממולאים בסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאוד עוד כשעה.
אפשר להוסיף מעט מים רותחים במידת הצורך. החצילים אמורים לשבת בתוך הרוטב (שמגיע לכחצי מגובהם).