עושה רושם שכולנו רוצים בריכה בבית. גדולה, קטנה, בינונית. היא הפכה להיות אלמנט שהוא בגדר MUST ושאינו נחלתו של האלפיון העליון.
מזג האוויר הלוהט רק מחזק את הפופולריות של הבריכה, לצד העובדה שהיא כוח משיכה לבני המשפחה והחברים, וכן כן גם העובדה שהיא מעלה את ערך הבית מהווה גורם משמעותי.
לדברי אבנר צדוק, מנכ"ל ובעלים חברת פלגים המתמחה בתכנון ועיצוב בריכות פרטיות, חשוב לדעת כי על מנת להוסיף בריכה פרטית בבית צריך היתר בנייה. "במקרה הטוב זה לוקח חצי שנה, לעתים גם יותר. תהליך שיש להיערך אליו מראש", אמר צדוק, "עניין שמצריך קונסטרוקטור, אדריכל, יועץ אינסטלציה, יועץ בטיחות, אקוסטיקה, ויועץ בריכות כמובן. ברגע שיש בריכה בבית עלות הנכס קופצת משמעותית. עניין של מינימום 10% עלייה בערך הנכס".
עוד ציין צדוק כי כתפיסה, הבריכה מכסה את עלות הקמתה והבית כמובן הופך ליותר אטרקטיבי. "בריכה הופכת את הבית לבית אקטיבי, המראה של הבית נפלא, בית עם בריכה הוא בית משפחתי ותוסס", הוסיף צדוק, "לרוב, משפחות שמבקשות להוסיף בריכה, הבריכה היא האינסנטיב לשיפוץ של הבית ולא הפוך. הבריכה הפכה להיות סטנדרט בבתים שהשיפוץ או הבנייה מתחילים ב 3 מליון שקל, לא מוותרים על בריכה ולו קטנה ככל שתהיה. המגמה רלוונטית לכל הארץ, קיבוצים, ערים מרכזיות, מגזר ערבי, גם אצל הדרוזים, והחרדים, עלייה חדה מאוד בביקוש. הרבה פעמים מחפשים מגרש חדש, ולו בגלל שהקיים לא מאפשר להם להוסיף בריכה".
עוד מסביר צדוק "הקהל לא מוותר על בריכה. אפשר לראות זאת ביתר שאת באזור השרון, כך שגם כאשר המרחב קטן, כמו פנטהאוזים או גינות קטנות, לא מתפשרים ובוחרים בריכות בהתאמה אישית עם שחייה נגד הזרם, או בריכה קטנה בגודל 3 על 6 מטר – שורה תחתונה לא מוותרים על בריכות".
צדוק מסכם: "קיימים היום סוגים שונים של בריכות, בריכות טיפוליות לצורך השלמת הכנסה, בריכות נגד הזרם, בריכות אינפיניטי, בריכות גלישה, בריכות מתועשות. הפופולרית ביותר היא בריכת בטון גלישה, והגודל הממוצע בבתים הפרטיים היא 10מ על 4מ', יש גם בריכות פרטיות מפלצתיות שגודלן 37מ על 7מ".
לדברי אדריכלית שירה מוסקל מ'הלל אדריכלות' בעבר הבריכות היו נחלת העשירון העליון, הורגש שזה לא נכון לאנשים גם ברמה הפסיכולוגית. "בעשור האחרון וכמובן בתקופת הקורונה, אנשים הבינו שהמדינה הים תיכונית שלנו היא הבמה האולטימטיבית לבריכות", אמר מוסקל, "לכן, קיים צורך למקסם את חווית החוץ ולהשביח את הנכס. אנחנו מעריכים את הזמן הפנוי ומחפשים להעשיר אותו. באזורים בהם מחירי הנדל"ן גבוהים, כמו אזור השרון, המרכז וירושלים, זה כבר ממש MUST. אם יש אפשרות להקים בריכה, זו טעות לא לעשות! מאחר ובסופו של דבר אנשים מחפשים נכס שנותן להם את כל הפונקציות, והבריכה היא פונקציה נדרשת ובאזורים מסוימים אף בסיסית. מאחר ותהליך הרישוי כל כך מורכב. כל מי שנכנס לתהליך כזה, לא הגיוני שהוא לא יימצא את התהליך ללא ערך מוסף נוסף של בריכה. כשאנו רואים אנשים ניגשים להיתר בית פרטי, 80% כבר עושים בריכה ובכך ממקסמים את הנכס".
מוסקל ציינה כי לבריכה יש עלויות שהולכות וגדלות. אם בעבר אפשר היה לעשות בריכה בסיסית, היום נכנסו אלמנטים נוספים שמייקרים אותה - הכיסוי החשמלי נושא עלויות, החימום של הבריכה שמאפשר שימוש לאורך כל ימות השנה גם הוא מייקר אותה. יחד עם זאת, יש אפשרויות לפשרות לא "כואבות" כמו בריכות קלות (משולבות בטון עם קונסטרוקציית מתכת) – היתרון הגדול הוא כלכלי, חסכון של כ 100אלף שקל - פתרון מצוין.
עוד מסבירה מוסקל כי "אין ספק שבריכה קונבציונאלית שעלותה כ 300 אלף שקל, הערך שלה לנכס היא כ-500 אלף שקל ובכך נהנים מהשבחת הנכס ומכסים את העלויות. הרוכשים הפוטנציאליים יסכימו לשלם את האקסטרה. ככל שהמיקום של הנכס יותר מבוקש, ההמלצה היא חד משמעית להשקיע בבריכה עם מפרט גבוה יותר ולא להתפשר".
אדריכל בועז שניר שהסטודיו שלו ממוקם בהרצליה, מסביר: "הבריכות הפכו להיות חלק אלמנטרי מעיצוב ותכנון בית, מה שמאוד בולט את הבתים באזור השרון, בערים כמו הרצליה, רמת השרון, רעננה, הוד השרון וכו. לא ייתכן שלקוח ירכוש מגרש, או ישפץ את הבית ולא יכלול בכל התהליך את נושא הבריכה" . אחת הבריכות היפות שתכנן ממוקמת באזור השרון והיא כולה הפתעה עיצובית מרהיבה. הבריכה עשויה אריחי קרמיקה בצבעוניות משתנה של כחול, טורקיז, תכלת וירוק. משטח הדריכה החיצוני של הבריכה עשוי אריחי קרמיקה בדוגמא פרחונית.
קראו גם:
מעצבת הפנים צביה קזיוף מסבירה שהבריכה רלוונטית גם כאשר החלל לא גדול. כדוגמא היא מספקת את הבריכה שהיא תכננה בגג ברמת השרון. "הבריכה היא גולת הכותרת של המרפסת, היא שקופה, מהבריכה, משקיפים בני הבית על הנוף האורבני של תל אביב. עומקה 120 ס"מ והיא למעשה סוג של ג'קוזי משולב בבריכת זרמים, מה שמאפשר לשחות נגד הזרם וכך לקבל תחושה של בריכה בגדול רגיל וזו החוכמה- בעצם לא צריך שטח גדול, כדי להגשים את החלום ולצלול בבית" מסכמת קזיוף.