לרגל שנת ה-100 של מושב נהלל שוחזר לאחרונה הצילום של מקהלת ותיקי נהלל המיתולוגית תחת ניצוחו של אליעזר בראון ז"ל, שנעשה בשנת 1961. המחווה הזו באה במטרה לתת כבוד לחבורות הזמר שפעלו במושב לאורך השנים.
מאז הקמת נהלל ועד היום פעלה בנהלל, בתקופות שונות, מקהלה שבה היו חברים בני המושב. התיעוד הראשון לפעילות של חבורת זמר בנהלל היא מתמונה שצולמה בשנת 1937, אך בנהלל זוכרים בעיקר את מקהלת ותיקי נהלל שהקים אליעזר בראון בשנת 1950.
חבורת הזמר שהקים בראון כללה בעיקר את חברי העלייה השנייה והיא הופיעה באירועים שונים במושב וגם מחוצה לו. היא שרה בעיקר את שירי ארץ ישראל ובשנת 1963 הקליטה המקהלה מבחר שירים בקול ישראל. בין השירים שהוקלטו: אגדה (על שפת ים כנרת), באוזני ירושלים, בשדמות בית לחם, זכרתי לך חסד ושבת המלכה.
"חברי מקהלת ותיקי נהלל היו מעל 60 כשהקימו אותה", סיפר השבוע ההיסטוריון והצלם של המושב עופר אבידוב (75), ששחזר את הצילום ההיסטורי, "הם שרו בעיקר לעצמם, אבל גם הופיעו במושב ובעוד מקומות. אליעזר היה איש מיוחד שאהב תרבות".
לקראת חגיגות ה-100 לנהלל הוקמה מחדש מקהלת ותיקי המושב שבה חברים בני הדור השלישי. היא היתה אמורה לשיר בערב מיוחד, אך בשל הקורונה האירוע הגדול לבסוף בוטל. המקהלה לא התפרקה והמשיכה לשיר להנאתה תחת ניצחו של המוזיקאי יפתח גרשון.
ההחלטה לשחזר את הצילום ההיסטורי של מקהלת ותיקי נהלל נולדה ביוזמת מנהלת הארכיון שרה אבידוב, אשתו של עופר. לאחרונה הגיע אבידוב לחזרה של המקהלה הנוכחית, והמנצח גרשון ביים את חבריה בדיוק כמו בתמונה משנת 1961.
"היה נחמד מאוד לשחזר את התמונה", סיפר אבידוב שמחזיק באוסף של כ-220 אלף תמונות מחיי נהלל אותן צילם מגיל 12 ועד היום.
מעוז בראון, נכדו של מנצח המקהלה אליעזר בראון, מספר על סבו: "סבא היה איש תרבות. הקהילה במושב היתה חשובה לו. הוא כתב שירים וגם הלחין. הוא אהב מאוד את השפה העברית ולכן הקפיד על דיבור נכון ועל הגייה נכונה. בבית הוא שמע הרבה מוסיקה קלאסית. אהבתי אותו מאוד. הוא היה איש עם המון סבלנות, שהקפיד להתלבש מסודר. היה עבורי סבא מקסים. היתה תקופה שחברי נהלל וביניהם סבא שלי הדריכו את תושבי מושב ציפורי. בית העם בציפורי נקרא על שם סבי".