ליאור בר //
עפולה, שף ובעלים של קייטרינג רינו מילאנו
איזו אישיות מקומית היית רוצה לארח בסוכה שלך ולמה? "את אבא שלי, בר יצחק או כפי שכולם מכירים אותו 'בדרי'. ושלא תחשבו לרגע שלא הייתי מצרף את אמא שלי האהובה, פשוט הייתי צריך לבחור אחד ואם יש מישהו שמחובר יותר לאוכל זה אבא שלי".
מה היית שואל אותו? "לא חושב שיש שאלה שפעם רציתי לשאול את אבא ולא שאלתי. אולי זו תהיה הזדמנות נוספת להגיד לו תודה - תודה על ההדרכה ועל האהבה האינסופית שהוא מרעיף על כל המשפחה בנתינה ללא גבולות".
באיזו מנה היית מפנק אותו לכבוד החג ומה מיוחד בה? "הייתי מכין לו לחם - יותר נכון את הפוקצ׳ה שלי, חמה מהטאבון, עם שמן זית וחריף טוב. פשוט ומיוחד - בדיוק כמוהו".
הדרי יפתח תותיה //
רמת ישי (במקור מנהלל), שפית ובעלים של קייטרינג הדרי
איזו אישיות מקומית היית רוצה לארח בסוכה שלך ולמה? "הייתי שמחה לארח את לימור רגב שאני מאד מעריכה את הפעילות הציבורית שלה, בעיקר בכל הקשור להעצמת נשים".
מה היית שואלת אותה? "הייתי משוחחת איתה על שיתופי פעולה, על העצמה ועל התנדבות. ומכיוון שהנתינה וההתנדבות הם חלק בלתי נפרד ממי שאני, הייתי מצטרפת ליוזמות הללו בשמחה".
באיזו מנה היית מפנקת אותה לכבוד החג ומה מיוחד בה? "הייתי מפנקת אותה בתבשילים מבית אמא, שהם אבן היסוד של קייטרינג הדרי, עם טוויסט עדכני ועכשווי".
עדי כהן //
אחוזת ברק, שף ומבעלי המסעדה הכשרה טנדוקה ביקנעם המושבה
איזו אישיות מקומית היית רוצה לארח בסוכה שלך ולמה? "הייתי שמח לארח אצלי בסוכה וגם בטנדוקה את יהונתן גפן, אחד מגדולי המשוררים שלנו שנולד וגדל במושב נהלל. גדלתי על השירים שלו. גם היום אני אוהב לשמוע את השירים שהם הפסקול של המוזיקה הישראלית ולא חשוב כמה זמן עבר".
מה היית שואל אותו? "הייתי שמח לשאול אותו מה הניע אותו לכתוב שירים יפים כאלו".
באיזו מנה היית מפנק אותו ומה מיוחד בה? "הייתי רוצה לשבת איתו לשיחה ולבנות איתו תפריט מיוחד של מנות שמתקשרות לשירים המדהימים שלו. הרי מסעדת טנדוקה יושבת גם היא במבנה לשימור ביקנעם המושבה ומתאימה את עצמה ביופיה ליופי התקופה דאז".
מתן ברזני, גן נר, שף מסעדת 'תמרלין' בנהלל
איזו אישיות מקומית היית רוצה לארח בסוכה שלך ולמה? "הייתי שמח לארח את רפאל איתן ז"ל ממושב תל עדשים, לדעתי אחד מהאנשים החשובים שצמחו בישראל שעיצב דורות רבים של לוחמים".
מה היית שואל אותו? "הייתי שואל אותו מה הוא אוהב לאכול".
באיזו מנה היית מפנק אותו? "הייתי שמח מאוד לפנק אותו בברוסקטה של בשר מפורק, אני בטוח שכמו שהסועדים אצלנו במסעדת תמר לין אוהבים אותה מאוד, הוא גם היה 'עף' עליה. נראה לי שהוא היה איש של בשר".
ערד ניר // שמשית,
שף ומבעלי מסעדת הבוטקה ברמת ישי
איזו אישיות מקומית היית רוצה לארח בסוכה שלך ולמה? "הייתי מאוד שמח לארח אצלי בסוכה וגם בבוטקה את האישיות הכי בכירה לדעתי שגרה כיום בעמק - הרמטכ"ל אביב כוכבי".
מה היית שואל אותו? "איך הוא מצליח לנהל חיי משפחה עם תפקיד כל כך חשוב שלוקח לו את כל הזמן".
באיזו מנה היית מפנק אותו? "הייתי שמח לפנק את הרמטכ"ל במנה המשולשת שלנו: חומוס עם פול וגרגרים, טחינה וביצה - הכי ישראלי שיש".