"יום העצירה" בגלבוע, בית שאן, עפולה, עמק המעיינות. כ-250 רכבים השתתפו בשיירה למען חזרתם של החטופים - שיירת העמקים.
4 צפייה בגלריה
שיירת העמקים
שיירת העמקים
שיירת העמקים
(צילומים, דורון ספקטור, פרטי)

השיירה אורגנה על ידי מיכל בנגר מבית השיטה, שמובילה את בונות אלטרנטיבה בגלבוע-עמק המעיינות, וחנה כרמי שביט גם היא מבית השיטה.
"היה אירוע עוצמתי, הטקס בסוף היה מרגש", סיפרה בנגר, "אמא של דרור בהט ז"ל שנרצח בנובה דיברה ספונטנית מדם ליבה. היא קראה לסיום המלחמה ושחרור כל החטופים. 250 רכבים ואוטובוס של המועצה שלקח אנשים שלא רצו לנהוג.

4 צפייה בגלריה
שיירת העמקים
שיירת העמקים
שיירת העמקים
(צילום: נעמה עמית)

4 צפייה בגלריה
האוטובוס הצהוב של המועצה
האוטובוס הצהוב של המועצה
האוטובוס הצהוב של המועצה
(צילום: נעמה עמית)

"היו ארבעה נקודות התכנסות בצים בית שאן, בית השיטה, כפר יחזקאל ועפולה", הוסיפה בנגר, "המשטרה הייתה מדהימה, חסמה עבורנו כבישים, סידרה שהרמזור יהיה ירוק וכל השיירה תעבור. היו אנרגיות של ביחד, של עשייה, של סולידריות עם משפחות החטופים והחטופה. הרגשה שאנחנו ביחד. כח חיובי".

4 צפייה בגלריה
טקס הסיום בבת הגלבוע
טקס הסיום בבת הגלבוע
טקס הסיום בבת הגלבוע
(צילום: פרטי)

חנה כרמי שביט מבית השיטה, ממארגנות השיירה, נאמה באירוע הסיום ואמרה בין היתר: "אז לכל מי ששואל במה ההשבתה הקרובה תעזור לשחרור החטופים, אבקש לשים את עצמו לשבריר שניה בנעליהם של החטופים (מטאפורית, כי אין להם נעליים, וגם לא אוכל, או אויר נקי, גם לא קבר) ועכשיו תענו לעצמכם - הייתם רוצים שהחיים ימשיכו כרגיל או שהעולם יעצור וילחמו עליכם? אז זו התשובה! וזו התשובה גם לעצמכם בעוד 20-30 שנה שהילדים והנכדים שלכם ישאלו אותכם, 'אבל איך לא זעקתם? איך נתתם לזה להמשיך לקרות?".

שיירת העמקים
(צילום רחפן: ניצן האריס)

אולי יעניין אתכם: