31 גיבורים, חללי מלחמת חרבות ברזל, יונצחו בשיר מיוחד שהפך את מילותיהם למסר של תקווה. את השיר, שהלחין חן הררי מעפולה, יבצעו אמני ישראל מובילים יחד עם בני משפחות הנופלים. הציטוטים של החללים, שהפכו למעין צוואה שלהם, שזורים ביצירה שצולמה לאחרונה כקליפ בהיכל התרבות בעפולה.
2 צפייה בגלריה
המשפחות השכולות שהשתתפו בהקלטת השיר
המשפחות השכולות שהשתתפו בהקלטת השיר
המשפחות השכולות שהשתתפו בהקלטת השיר
(צילום: באדיבות אופיר כהן)

בשבועות האחרונים הפכו הסטיקרים עם משפטי הנופלים מאז 7 באוקטובר למפעל הנצחה משמעותי, וכעת הם מקבלים חיים חדשים בפרויקט המוזיקלי. "השיר ייצא בקרוב בהפצה דיגיטלית של חברת התקליטים 'הליקון ארומה'", מספר הררי. "הכל התחיל כשפנה אליי אופיר כהן, מורה מבית הספר שרת בנוף הגליל, שמוביל מפעל הנצחה בו הוא מארח משפחות שכולות בבית הספר. הוא ביקש מכל משפחה משפט או ציטוט המאפיין את החייל שנפל. עם 31 המשפטים האלה יצאתי לפרויקט ההלחנה".
למרות האופי העצוב של הנסיבות, הררי בחר בגישה אופטימית: "הטקסטים הובילו אותי לשם. כשקראתי משפטים כמו 'תשמחו, תהיו אחים' ו'תהיו מאוחדים', הבנתי שזה לא אמור להיות שיר זיכרון. זו הצוואה שלהם - הם היו רוצים שנמשיך בדרך של שמחה ואחדות".
האתגר הגדול היה לשלב את כל 31 המשפטים בשיר אחד. "היה לי ברור שאני לא מוותר על אף מילה", מדגיש הררי. "גייסתי את שרון שמיר, חברה טובה, שעזרה בעריכת הטקסט ובהפיכתו לשיר עם מבנה של בית ופזמון".

2 צפייה בגלריה
חן הררי ואופיר כהן
חן הררי ואופיר כהן
חן הררי ואופיר כהן
(צילום: באדיבות אופיר כהן)
קראו גם:

לביצוע השיר גויסו אמנים מובילים: רינת בר, שיר לוי, סגיב כהן, מאיה אברהם, שני יצהרי, אלי פרץ ויוני רועה. המפגש עם המשפחות השכולות בהיכל התרבות בעפולה היה רגע מכונן. "זו הייתה הפעם הראשונה שרובם שמעו את השיר, והרגשות הציפו את כולם", משחזר הררי. "היום כולו היה מהול בעצב ושמחה. ביקשנו מהמשפחות להעביר את אותה אופטימיות שאפיינה את יקיריהם בחייהם. בצילומים של הקליפ היו רגעים של ריקוד לצד רגעים של הצדעה".
"המסר העיקרי של השיר הוא שהנופלים היו רוצים שנשמור על אחדות ושמחת חיים", אומר הררי. "למרות הכאב והקושי, הם היו רוצים שנבחר בחיים. באופן אישי, בתקופה הקשה הזו, היכולת להעניק רגע של נחת למשפחות ולהנציח את זכר יקיריהם דרך המוזיקה, נותנת לי כוחות להמשיך".