במהלך חול המועד פסח יפעלו בחופי כנרת שירותי הצלה עוד לפני פתיחת עונת הרחצה הרשמית במשך חופשת פסח בלבד. השירות יינתן מה-29 במרץ עד ה-11 באפריל אך ורק בחופי איגוד ערים כנרת ויתחדש שוב ב־20 באפריל עם פתיחת עונת הרחצה.
'השטיח המעופף' תפצה: "המלון היה עדיין בבנייה"
עכשיו זה סופי: בחירות בגלבוע בתוך כחודשיים
צוללים: מי יציל את הקנטרי בנצרת עילית?
באגף סובב כנרת ברשות ניקוז ונחלים כנרת נערכים לקליטת הנופשים הצפויים לפקוד את הכנרת בפסח הקרוב. במקביל להיערכות צוות המצילים, תחזוקת הציוד ושיפוץ סוכות ההצלה, מתבצעות בחופים עבודות שיפוץ והכנה של מבני שירותים ותשתיות נופש, שיפורים בטיחותיים שונים, גיזום בטיחותי של עצים, שילוט ורישוי. בפסח הקרוב יחנך גם מתחם ייעודי נגיש עבור בעלי מוגבלויות בחוף שקמים הסמוך לטבריה.
המתחם כולל מבנה שירותים ומלתחות נגיש, חניות נכים, פינות ישיבה מונגשות ושביל ירידה למים המתאים לכיסאות גלגלים. הכניסה והחניה לרכבים רשומים של בעלי מוגבלויות בכל חופי איגוד ערים כנרת היא ללא תשלום.
בנוסף, בחג הפסח יפתח חוף שיזף-רותם לנופשים ויתופעל על ידי איגוד ערים כנרת במתכונת של חוף פתוח ללא תשלום. כמו כן, השנה הכריז האיגוד בשיתוף עם משרד הפנים על קטע חדש מותר לרחצה בחניון חוף גופרה.
גם השנה יופעלו "חופים שקטים". בחופים חלוקים, צאלון, אמנון, גופרה וחוקוק צפון, המוגדרים חופים שקטים - אסורה השמעת מוסיקה.