חמישה ימים ולילות, 24 שעות ביממה, מאות פיתיונות ואלפי שקלים - זה מה שנדרש מכל משתתף בתחרות הדיג הספורטיבי שנערכה בשבוע שעבר בכנרת, זו השנה השישית ברציפות.
ה'בולדוזר' של רמת הגולן חשוד במתן שוחד
נקמת האקס: "פרסם את הנייד שלי כנערת ליווי"
בתחרות הבינלאומית היוקרתית, שנחשבת לספורט אליטיסטי מסביב לעולם, זכה השנה צוות ישראלי שנקרא 'ביברס'. שלושת חבריו הם יוצאי מדינות חבר העמים, שהצליחו בסופה של התחרות לדוג כמה קרפיונים שמנים, שמשקלם הכולל הגיע לכ-58 ק"ג. צוות אחר בתחרות אמנם הצליח לדוג את הדג הגדול ביותר שמשקלו עמד על 16 ק"ג, אולם חוקי התחרות קובעים, כי הצוות המנצח הוא זה שמצליח לתפוס דגים במהלך כל ימי התחרות שמשקלם הכולל גבוה ביותר. בסך הכול משקלם של כלל הדגים שדגו המתחרים בחמשת ימי התחרות הגיע לכ-522 ק"ג, אבל אתם יכולים להיות רגועים - בסוף התחרות כולם חוזרים לאגם חיים.
רוצים את האליפות
מקורו של ענף הספורט הייחודי הזה באנגליה. אנדריי מזלין, יו"ר עמותת 'ישראפיש' שיוזמת ומארגנת את התחרות, הסביר: "מדובר בענף ספורט שהומצא על ידי האנגלים ובמרכזו שיטה מיוחדת המאפשרת דיג ללא פגיעה בדגים, אשר משוחררים בחזרה אל מימי הכנרת לאחר שנתפסו ונשקלו. הספורט הזה, שנחשב בעולם לספורט של האליטות, הוא ענף שעוסקים בו כמעט רק אנשים אמידים. לישראל הוא "עשה עלייה", למעשה, סמוך לגלי העלייה ממדינות חבר העמים".
העיסוק בספורט הזה החל בארץ כתחרויות חובבניות, עד שבשנת 2004 הוקמה האגודה שנרשמה כעמותה רשמית שמאגדת את כל הפעילות סביב הנושא, ובמקביל מאפשרת לישראלים להשתתף בתחרויות בינלאומיות מקצועיות בכל העולם.
לפני פחות מעשור הצטרפה האגודה הישראלית כחברה לארגון הדיג הבינלאומי FIPS אשר מקיים מדי שנה את תחרות אליפות העולם. בספטמבר האחרון, לראשונה מאז נוסדה האגודה הישראלית ישראפיש, השתתף בתחרות שהתקיימה באיטליה גם צוות ישראלי שהצליח להגיע למקום ה-15 מתוך 24 מדינות שלקחו בה חלק.
השאיפה של העמותה, לדברי מזלין, היא לארח את אליפות העולם בכנרת. "כל מדינה שחברה בארגון הבינלאומי רשאית להגיש בקשה לארח את האליפות אצלה", הסביר. "לאחרונה, בעקבות בדיקה שערכנו, התברר לנו שהכנרת עומדת בקריטריונים שדורש הארגון לצורך קיום התחרויות, ולכן פנינו אל סמנכ"ל הארגון וביקשנו לערוך בכנרת את אחת האליפויות שיתקיימו במהלך השנים הקרובות. בשלב הזה הובטח לנו שבמהלך השנה הקרובה הוא יגיע לארץ על מנת לראות את הכנרת ולהתרשם, ואז בעצם תתקבל ההחלטה אם אפשר לערוך כאן את האליפות ומתי. אני מניח שאם אכן יוחלט לערוך תחרות כזו בארץ, הרי שנזדקק לסיוע ולתמיכה של הרשויות באזור, של משרד התרבות והספורט ושל ספונסרים פרטיים. החלום שלי הוא שתחרות כזו תתקיים לחופי הכנרת, זה יביא הרבה כבוד לטבריה ולישראל".
שקילה פעמיים ביום
כ-66 מתחרים לקחו חלק בתחרות שהתקיימה בכנרת, שהתחלקו ל-24 צוותים, רובם ישראלים. חלק מהמשתתפים הגיעו לישראל מאוקראינה, חלק אחר עולים חדשים מרומניה. הצוותים התפרשו בחופי איגוד ערים כנרת לאורך הצד המזרחי שלה והתמקמו בחופים שיזף, רותם, חלוקים, לבנון, גולן ודוגית.
חוקי התחרות ברורים וקפדניים ביותר: החוק החשוב ביותר אוסר על פגיעה בדגים והמשתתפים מחויבים לשחרר את הדגים לחופשי בתוך זמן קצוב. כמו כן נאסר עליהם להיכנס לכנרת עם סירות והדיג נעשה אך ורק מהחוף. כל קבוצה כוללת שלושה מתחרים ומספר חכות, כאשר המתמודדים מתמקמים על קטע חוף של לא פחות מ-45 מטרים. בשטח שהוקצה להם, הם רשאים להקים מחנה, שבו הם אמורים לשהות במשך חמישה ימים רצופים, 24 שעות ביממה. במידה שמישהו מהם עוזב את המחנה מעבר לזמן הקצוב בחוקי התחרות, הרי שעליהם להוציא מהמים שתי חכות. המתמודדים דגים במשמרות והם רשאים לשלות מן המים רק דגים ששוקלים 1.5 ק"ג ויותר. דג ששוקל פחות יחייב את משתתפי הקבוצה בקנס כספי. הדגים שנתפסים אמורים להיות מונחים על מזרון מיוחד, משם הם מועברים לשק שבו הם יכולים לשהות לפחות שלושה ימים בעומק של כמטר במים. פעמיים ביום, בבוקר ובערב, מגיעים השופטים לשקילה של הדגים שנתפסו.
הצוות שזכה בתחרות מורכב, כאמור, משלושה ישראלים שמתאמנים ביחד כצוות זה כשנתיים, אחד מהם הוא ודים זלטקין. "זו השנה השנייה שבה הצוות שלי נוטל חלק בתחרות הזו", סיפר השבוע, "בשנה שעברה סיימנו במקום השישי, השנה אפשר לומר שהשתפרנו מאוד. אם לדבר במספרים, הרי שמספר הקילוגרמים שהפרידו בינינו לבין הצוות שזכה במקום השני הגיע לכ-12 ק"ג וזה הישג יפה, בעיקר כאשר המתחרים שלך הם ספורטאים מנוסים, מקצועיים ומיומנים ביותר, שמתחרים בספורט הזה כבר שנים".
לא זול בכלל
כל משתתף בתחרות אמור לשלם דמי השתתפות בגובה של כ-3,000 שקל, אך בכך זה