גדעון אלף, בנו של הצייר דוד אלף, מבקש להביא לסיומו את הוויכוח ארוך השנים בדבר ההשראה לציור העץ המפורסם המופיע על תג היחידה של גולני. בסרטון של המועצה סיפר גדעון כי כשצייר אביו את הסמל, עמד לנגד עיניו עץ אלון ותיק במושבה יבנאל.
בואו להצטרף לעמוד של "ידיעות העמק" בפייסבוק
במשך שנים ארוכות התנהל בין אנשי גולני וחובבי נוסטלגיה למיניהם, דיון סביב השאלה היכן ממוקם העץ המפורסם. רבים סברו כי העץ המקורי נמצא בלבנון, ואילו אחרים טענו כי העץ ממוקם באזור הקריות ואולי בעיר הבירה ירושלים. יחד עם הספקולציות על מיקומו המדויק, הפך גם סוג העץ למוקד של ויכוח ארוך ועיקש. היו שטענו שמדובר בעץ אלון ואילו אחרים מוכנים להישבע שמדובר בעץ זית.
ראש המועצה המקומית יבנאל, רוני כהן, בן המקום שגדל אף הוא על מיתוס גולני והעץ, החליט שהגיע הזמן להצהיר על העץ כעץ הרשמי של היחידה, שהתאמנה בתחילת דרכה לא פעם בבקעת יבנאל, וכך להפוך את המקום לאתר עלייה לרגל עבור לוחמי גדוד גולני לדורותיו. ההחלטה נפלה לאחר פגישה עם בנו של הצייר, גדעון אלף, שסיפר באריכות לכהן על המקור להשראה של אביו, שהביאה אותו לצייר את תג היחידה.
בסוף השבוע האחרון הוקרן סרט ביכורים של מועצת יבנאל, בו השתתף גדעון אלף (75). "כחייל בחטיבת גולני הגעתי
לביקור בבקעת יבנאל", סיפר אלף לצופים בסרט. "כשעצרנו יחד, כל החיילים של הגדוד, הופתענו לגלות כי העץ שמופיע מולנו דומה במראית עין לתג היחידה. עבר לא מעט זמן עד ששוחחתי עם אבא, שסיפר לי שהעץ המדובר שימש לו השראה בציור התג. לא כולם יודעים זאת והמון אנשים ניזונים מסיפורי מעשיות. אני שמח לדעת שכעת סגרנו מעגל". בסרט צוין כי דוד אלף (אלקינד), שנפטר בשנת 1957 והיה ממייסדי בית השיטה, צייר את הסמל על פי הזמנה בשנת 1948, ואף צייר גם את תגי הגדודים של החטיבה.
ראש המועצה כהן סיכם והבטיח כי בהמשך יגודר העץ, ובסביבתו יוקם גן ירוק ובו גלעד עם הסבר מפורט על היחידה וסמליה, במטרה להפוך את המקום לאתר עלייה לרגל.