שנת הלימודים האקדמית במכללת צפת נפתחה השבוע כשהיא נושאת בחובה שינוי חיובי: במכללה נפתח מסלול ללימודי משפטים.
מכללת צפת התעקשה במשך תקופה ארוכה על פתיחת מסלול יוקרתי זה עקב כך שמכללות פרטיות רבות בארץ פותחת מלול זה בפני סטודנטים הרוצים ללמוד משפטים, ובמכללת צפת בחרו שלא להישאר מאחור אלא להיות כמו כולן. יש לציין, כי מדינת ישראל הפכה להיות השיאנית העולמית במספר עורכי הדין ביחס לגודל האוכלוסייה.
נשיא המכללה, אהרון קלרמן, הסביר את החלטתו בנושא. "מקצוע המשפטים נחשב בישראל כמקצוע יוקרתי, והוא מבוקש לא רק בקרב אלה המתעתדים להיות עורכי דין שמופיעים בבתי המשפט. חלק גדול מעבודת המשפטנים נוגעת לחוזים מסחריים, או רגולציה ותקנות שכל ארגון צריך להתמודד איתם וזקוק לייעוץ משפטי", אמר קלרמן.
פתיחת המסלול למשפטים במכללה מהווה חידוש בכמה היבטים. ראשית, זו הפעם הראשונה שמסלול כזה נפתח במכללה ציבורית. עד היום היו חוגים כאלו רק באוניברסיטאות או במכללות פרטיות כמו מכללת שערי משפט, או מכללת נתניה. ההבדל בשכר הלימוד משמעותי ביותר, 30 אלף שקלים במכללות הפרטיות לעומת 8,970 שקלים במכללת צפת.
בנוסף לכך, זו הפעם הראשונה שנפתח מסלול למשפטים באזור הפריפריה. הביקוש ללימודים באזור הזה גבוה מאוד. את זאת ניתן להסיק מכמות הפונים, למרות שרק בחודש יוני התקבל האישור לפתיחת החוג. 600 אנשים הגישו בקשה להתקבל לחוג היוקרתי, אולם רק 64 התקבלו.
פרופ' קלרמן אמר בתגובה כי "זו בהחלט בשורה שאנשים הגרים בפריפריה יכולים ללמוד משפטים קרוב למקום מגוריהם, ובמחיר הדומה לזה שמקובל במכללות ציבוריות. זו גם הבעת אמון במכללת צפת, שרק לפני שנתיים הפכה למכללה עצמאית, וכבר קיבלה אישור לפתיחת מסלול כזה. כל הלימודים עד התואר יתקיימו אצלנו במכללה.
"חלק ניכר מהסטודנטים שהתקבלו ללימודים הם בוגרי תואר ראשון ושני, שכבר יש להם מסלול מקצועי בחיים, אך הם מעוניינים לרכוש השכלה משפטית כדי להתקדם בתחומם. בראש המסלול יעמוד פרופ' אמנון כרמי, ששימש בעבר כשופט וכראש המרכז הבינלאומי לבריאות, משפט ואתיקה באוניברסיטת חיפה".