גבעת קושט, הממוקמת שטחה של המועצה האזורית קרית טבעון, הפכה להיות בחודשים האחרונים השיחה הכי חמה בקרב התושבים המקומיים: המועצה האזורית בסמת טבעון מעוניינת להקים על השטחים שכונות התרחבות, ואילו מועצת קרית טבעון מעוניינת להשאיר את השטחים ברשותה ולאכלסם ביהודים.
על שטחי גבעת קושט היה צריך לקום מרכז תעשייה ומסחר משותף לשתי המועצות, אך התוכנית לא יצאה לפועל עקב בעיות תקציביות ובעיות כבישים שונות.
לפני כחודש וחצי התכנסה ועדת גבולות שתפקידה להכריע בסוגיית הגבעה. לטענת מועצת בסמת טבעון, יש לתת לה את שטחי גבעת קושט על מנת ליצור רצף טריטוריאלי עם השכונות הערביות במקום ביניהן שכונת הבדואים ערב אל חילף.
המועצה הכינה תוכנית מסודרת, ובתוכניות הבנייה שהוגשו לוועדת הגבולות הציגה המועצה הקמת שכונה המונה כ-200 יחידות דיור, הגובלת עם שכונת רמת טבעון השייכת למועצה המקומית קרית טבעון.
תושבי קרית טבעון הביעו דאגה בנושא והחליטו להקים ועד שכל תפקידו יהיה לטפל בסוגיית הגבעה.
שמואל שמחון, חבר המליאה במועצה המקומית טבעון וממארגני הוועד, אמר כי "לאחר שראש המועצה הגיע לא מוכן אל ועדת הגבולות, לחצנו אותו לקחת מתכנן ערים כפי שעשו בסמת טבעון. הוא נענה לבקשתנו והיא אף אושרה במליאה".
במקביל אירגן הועד עצומה שעליה יחתמו תושבי המועצה. את העצומה שלח הועד אל ועדת הגבולות, ובה ציין כי "שטח גבעת קושט הנו מעתודות הקרקע האחרונות שיש לקריית טבעון לצורכי מגורים ופיתוח עתידי ולכן אסור ולא ניתן לוותר עליו".
תושבי קרית טבעון מתלוננים בעצומתם גם מפגעים ומטרדים סביבתיים הנובעים משכנותם עם התושבים הערבים, כגון: ירי כמעט יום יומי מכלי נשק; נהיגה פרועה על טרקטורונים; השארת פסולת ולכלוך בגני המשחק השכונתיים; רכיבה פרועה על סוסים בגני המשחקים ורחובות השכונה ועוד.
מטרת הועד היא להחתים 1,000 תושבים, ופעילותם מתרכזת בכל שכונות קרית טבעון ובמרכזה במטרה להגיע מוכנים לדיון הבא של ועדת הגבולות, שיתקיים ככל הנראה רק לאחר הבחירות. "אני יודע ומאמין כי מסירת גבעת קושט לידי בסמת טבעון היא אסון בכל קנה מידה", סיכם שמחון.