פאדי שלש, נצרת, אח במחלקת הקורונה בבית חולים 'העמק': "מחלקת הקורונה אצלנו מאוד עמוסה. בתקופה האחרונה מספר החולים לא יורד מ־28, ולפעמים יש בה תפוסה מלאה. יש לנו כרגע חמישה מונשמים במחלקה. היום ברוך השם גמלנו מטופל אחד ממכונת ההנשמה, וכרגע הוא מונשם בחמצן בזרימה גבוהה, כחלק מהגמילה. זו אנחת רווחה בשבילנו שהנה העבודה שלנו הניבה משהו.
קראו עוד:
"בתוקף הסמכתי אני עובד יותר עם המונשמים, זה מאוד קשה. אנחנו מרדימים את המטופלים ומשנים להם תנוחה, שישכבו על הבטן - כך זה משפר להם את רמת החמצון. חלק מהמונשמים נזקקים למשתקי שרירים וחלק לתרופות להעלאת לחץ הדם, ואנחנו כל הזמן במעקב אחרי בדיקות הדם והמצב הנשימתי של המטופלים, במטרה לגמול אותם ממכונות ההנשמה.
"אני מתמודד עם הקושי הנפשי בעיקר באמצעות שיחות קבוצתיות עם צוות המחלקה. אנחנו מדברים על החוויות שלנו מדי יום. עומס השעות נותן את אותותיו ומקשה עלינו מבחינה פיזית. יש עומס של כמה חולים על איש צוות אחד. אנחנו מקבלים עזרה מאחים ומאחיות ממחלקת טיפול נמרץ נשימתי, שתומכים בנו.
"הייתי נוכח לצערי במקרים של חולים שנפטרו במחלקה. אפשרנו למשפחה מדרגה ראשונה לבוא ולבקר אותם לפני רגעי הפטירה, ולא להרבה זמן. היה מקרה שהכנסנו לביקור שמונה אנשים ממשפחה אחת, הילדים וההורים. הם נכנסו בקפסולות של שלוש קבוצות, שהו מקסימום עשר דקות ויצאו. זה היה קשה. ברגע הפטירה רק אנחנו היינו איתו. כיוון שזו מחלקת קורונה אין בה ביקורים, וזה הופך אותנו לאנשי מקצוע וגם לאנשים שמהווים תחליף לקרובי המשפחה של המטופל.
"כשאנחנו יוצאים מהמחלקה אנחנו מחפשים מישהו שינחם אותנו. אנחנו לוקחים את הרגעים הקשים הביתה, וכל אחד עם שיטת ההתמודדות שלו. אנחנו מנסים לא לשדר את זה למשפחה, אבל לא תמיד מצליחים.
"אף פעם לא חשבתי שאדבק, עיקר המחשבה שלי היא על הטיפול בחולים. למטופלים בהכרה אנחנו מביאים בכל בוקר מרפאה בעיסוק שגם עושה שיחת סקייפ עם המשפחות שלהם. למטופלים שנזקקים לעזרה אנחנו מסייעים בהאכלה, בשתייה ובפעולות הבסיסיות.
"אני חושש מהחורף הקרוב ומהמחלות שיגיעו איתו, כמו שפעת ודלקות ריאה. כתוצאה מפתיחת מחלקות הקורונה נאלצנו לסגור שתי מחלקות פנימיות בבית החולים. בסופו של דבר יש לנו מחסור של כמעט 66 מיטות במחלקות הללו, שזה מאוד משמעותי בימים רגילים, ועוד יותר בימי החורף".
עוד כתבות בערוץ חדשות עפולה והעמק