היא מבעבעת במחבת, צבעונית, חמה וגדושת טעמים. היא לא עוד ארוחה ש"זרקתם" למחבת, כי אם יצירת פאר שמתחילה בריח עגבניות מתובלות ומסתיימת בטבילה עמוקה של פרוסת לחם טרי לתוך הרוטב החם והעוטף שלה. היא מסוג המנות שתמיד מרגישות נכונות, ולא צריך סיבה מיוחדת כדי להכין אותה כי עצם הנוכחות שלה על השולחן כבר יוצרת סיבה למסיבה.
מן האדום האדום הזה...
שקשוקה תמיד נראית כאילו הכנתם אותה במיוחד. הרוטב האדום, הביצים הצהובות, העלים הירוקים – הכול משתלב לצלחת אחת שנראית כמו ציור מרהיב. היא לא עוד מנה שאוכלים, אלא מנה שחווים. ברגע שהיא מגיעה לשולחן, מתעוררת תחושה של השקעה אפילו אם הכנתם אותה רק מכמה מעגבניות פשוטות ומעט תבלינים. הגוון האדום העז שלה וצורתה האסתטית המזמינה, הביתית והמרשימה, הם סוד הקסם של המנה האדומה.
וטוב טוב טוב לי על הלב (ובתוך הבטן)
אחת הסיבות ששקשוקה כל כך משביעה נובע מהמרקם שלה, היא בעלת רוטב עגבניות עשיר, סמיך וחם, שמשתלב נהדר עם ביצה טרייה שבושלה בדיוק רב. השילוב בין נוזלי למוצק ובין רכות לעקצוץ של התיבול, יוצר מנה טעימה שלא רוצים להפסיק לאכול ממנה. הלחם שסופג את כול הטוב הזה, מוסיף מרקם נוסף שנותן תחושה של ביס מושלם. זו מנה שלעולם לא תשאיר אתכם רעבים אך היא גם אינה מכבידה במיוחד. ואפשר ליהנות ממנה בכל שעה של היום, למרות שבמקרים רבים כיף להתחיל איתה כארוחת בוקר מזינה וטעימה.
מתאימה לכל חך
שקשוקה היא אחת מהמנות הכי גמישות שיש. אפשר להכין אותה פיקנטית, חריפה אש או מעודנת, היא יכולה להופיע עם שלל תוספות כמו עשבי תיבול, גבינות, תרד, פטריות, בצל מקורמל או אפילו טחינה מעל. כל אחד יכול לבחור את הסגנון שלו בין אם זה סטייל טבעוני, בשרי, עם ביצים רכות או קשות, עם רוטב חלק או מרוסק ועוד. השקשוקה מאפשרת לכל אחד להפוך את המחבת שלו לביטוי אישי. גם ילדים וגם מבוגרים מוצאים במאכל האהוב את ההעדפות האישיות שלהם ולכן היא נחשבת ללהיט בכל בית.
לא על השקשוקה לבדה...
למרות ששקשוקה היא לגמרי מלכת ארוחות הבוקר ועוד מהמפנקות שביניהן, היא לא מחויבת דווקא לשעות אלא כי אם מתאימה לכל שעות היום. בנוסף, שקשוקה לא אוכלים לבד, היא מנה שנועדה לשיתוף, מחבת אחת שמוגשת למרכז השולחן, שמזמינה לחלוק, לטבול, לדבר תוך כדי. הרגע שבו כולם שולחים את היד ללחם, טובלים ברוטב, אוכלים ונהנים. היא מאכל מושלם לארוחות צוהריים משפחתיות, עם חברים בערב מהנה ואפילו לרגעים שבהם אתם נתקעים בלי רעיון לארוחה בכלל, והופ, תוך 20 דקות תעמוד מולכם מחבת מהבילה עם שקשוקה!
טעם של עוד
יש מנות שאוכלים ואז שוכחים. שקשוקה היא לא אחת מהן. היא תמיד משאירה טעם של עוד. גם בגלל הפשטות שלה וגם בזכות הגמישות. כל גרסה שלה מביאה איתה משהו חדש, טעם שונה, תיבול מפתיע, רעיון יצירתי. היא לא מאבדת מהקסם שלה, אפשר תמיד לשדרג אותה והיא רק הולכת ומשתבחת עם הזמן.
השקשוקה היא כל כך אהובה כי היא לא מתיימרת להיות מפונפנת, היא תמיד תהיה אוכל פשוט שמכינים על מחבת, בגרסתה הפשוטה ביותר היא תכיל עגבניות, תבלינים וביצה. ומכאן היא רק הולכת ומתפתחת עם ירקות, גבינות וטעמים, שהופכים כל גרסה שלה למשהו שאינו דומה למשהו אחר. אבל בבסיס שלה היא עדיין תמיד אותה שקשוקה טעימה, שמספקת חוויה מלאה, טעימה ומחברת. היא סמל של המטבח הישראלי והיא ארוחה מעולה לאכול בכל אחד מימות השבוע!
מוגש מטעם: השף הלבן