אורז אדום, עוף ותפוחי אדמה - מהמנות שהזכירו לי את הילדות, כשהאימהות שלנו היו מאלתרות בשביל ילדים ונערים עם תיאבון בריא והורמונים מתפרצים אוכל משאריות שנותרו מחגים ומשבתות.
אהבתי מאוד את המנות האלה - היה בהן מעוף. נזכרתי בהן כשפגשתי עוף יתום שנשאר מציר שסונן.
1 צפייה בגלריה
צילום: ריאן
צילום: ריאן
צילום: ריאן
בדרך כלל אני מכין ממנו סלט רענן, אבל הפעם החלטתי להכין אורז אדום בנוסח כורדי, לטגן קלות קוביות תפוחי אדמה ולחבר את כולם יחד למנה משביעה ובעיניי מפוארת.
בעיקר בטעם ובפשטות - כן יש דבר כזה. רוב ילדותי צמחה על השילוב הנהדר הזה.
אורז אדום
3 כוסות אורז פרסי
5 כוסות מים
בצל יבש קצוץ דק
2 כפות רסק עגבניות
שליש כוס שמן
3 כפיות מלח
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
התוספות
4-3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל של כשני ס"מ
עוף מבושל (ממרק) מפורק מעצמות, או רצועות חזה עוף, או פרגיות
4 שיני שום פרוסות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית צ'ילי גרוס - לא חובה אך מומלץ
2 כפות שמן
הכנת האורז:
מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הרסק, המלח והפלפל השחור ומטגנים יחד במשך כשלוש דקות.
מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה קלה עד שהנוזלים נספגים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים עם מכסה עוד 12 דקות.
מכבים ומשאירים סגור במשך כעשר דקות.
הכנת העוף וחיבור המנה:
מטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד שהן מקבלות צבע יפה. מעבירים לנייר סופג ומניחים בצד.
מחממים שמן במחבת גדולה, מוסיפים את השום ונתחי העוף ומקפיצים יחד.
מוסיפים תבלינים ומטגנים בהקפצה.
כעבור כמה דקות מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המטוגנות ומקפיצים עוד כמה דקות.
שופכים את התערובת על האורז.
מנה מאוד פשוטה עם חומרי גלם פשוטים וזמינים, ועם זאת קוצרת תשואות בכל הגילאים.