אחרי 46 שנים של פעילות בנוף הגליל, פלאפל טומסיס המיתולוגי הרחיב את פעילותו ולאחרונה פתח לראשונה סניף מחוץ לעיר.
הסניף החדש, שנפתח לפני כשלושה חודשים ברחוב השוק בעפולה, מנוהל על ידי יניב טומסיס, בנו של מייסד המותג מיכאל טומסיס, יחד עם שותפו שמואל ממן. המתכון המקורי והמוניטין של המקום כבר מושכים אליו לקוחות מכל האזור, כולל תושבי נוף הגליל לשעבר שעברו לגור בבירת העמק.
"באנו לעשות טוב לעפולה, הבאנו פלאפל ברמה של 5 כוכבים", אמר מיכאל טומסיס, "המוצר ברמה מאוד גבוהה, פלאפל מאוד טעים עם ניסיון של 50 שנה. אנחנו מזמינים את כל העפולאים לטעום מהמטעמים שלנו שם, הסלטים והכל בשפע. אנחנו נותנים את הלב. באים תושבי נוף הגליל לשעבר ובאים גם עפולאים ומתלהבים ומפרגנים".
יניב טומסיס, הדור השני בעסק המשפחתי, מספר כי ההחלטה להתרחב לעפולה נבעה מזיהוי הפוטנציאל העסקי ומביקוש מתמשך מצד תושבי האזור. "ראינו את הפוטנציאל העסקי מבחינת ענף המזון בעפולה. אני כבר מתעסק בענף ויש לי קייטרינג מוסדי שמספק אוכל לכל האזור", הסביר, "הרבה פעמים אנשים גם אמרו לי 'למה אתה לא פותח?' או 'הפלאפל שלכם טעים ומיוחד, אנחנו מתגעגעים לטעמי ילדות'. לפנינו היה במקום עסק של פלאפל. יום אחד הוא שאל אותי אם אני הבן של טומסיס ושהוא רוצה למכור את העסק. משם הכל קרה מהר והחלטתי ללכת על זה".
אתם שומרים על המתכון המקורי של פלאפל טומסיס מנוף הגליל?
"בטח. גם הכשרות היא כשרות מהדרין. יש קצת שוני מבחינת הפיתות. אנחנו עושים את הפיתות באידוי במקום, ככה שהן נמכרות טריות וחמות וזה משדרג את המנה".
איך התגובות של הלקוחות?
"מעולות. אנחנו רואים את זה בלקוחות החוזרים. עד שלא פתחתי לא ידעתי שיש אנשים שאוכלים כמעט כל יום פלאפל. בשלושת החודשים מאז שפתחנו יש לנו קהל לקוחות חוזר שהפתיע גם אותנו. עדיין לא פרסמנו ולא שיווקנו את העסק כי אנחנו מאמינים שעסק של אוכל צריך לפתוח בהדרגה ולהיות בנויים לעבודה בלחץ. אנחנו בונים את העסק לאט-לאט שיהיה לטווח הארוך".
הנצרתים שבאים איך הם מגיבים כשהם רואים טומסיס בעפולה?
"זה טירוף. מישהו שאכל אצלנו ונהנה העלה פוסט לקבוצה נוסטלגית של נוף הגליל בפייסבוק והפוסט תפס תאוצה וזכה לאלפי לייקים ושיתופים. זה עשה לנו שיווק בעל כורחנו".
קראו גם:
איך אתה מתמודד עם התחרות? יש הרבה פלאפליות בעפולה?
"תחרות זה דבר בריא. ככל שיש היצע גדול יותר הביקוש גדול יותר. יש מקום לכולם. הייתה לנו אופציה לפתוח את הפלאפל קרוב יותר לשדרת הפלאפלים ובחרנו לא לעשות את זה. התחרות צריכה להיות בריאה, אני גם יושב לקפה בפלאפל גולני, בעל הבית הוא חבר טוב שלי".
אתם מתכוונים להתרחב לעוד מקומות?
"אנחנו שואפים להתרחב באמצעות זכיינות, כך שאדם יקבל מאיתנו מתכון וליווי וייצא לדרך עם המוניטין של פלאפל טומסיס. יש לנו כבר כמה הצעות שקיבלנו גם ממרכז הארץ, אבל אנחנו עושים את הדברים לאט ובטוח".