במרחבי הגליל הירוק, אזור שהתמודד עם אתגרי המלחמה בצפון, בין ריחות טבע וצמחייה מקומית, מסתתר בייקרי ייחודי שהפך לנקודת חן קולינרית בצפון הארץ. לוטם דרעי, האיש שמאחורי הטעמים, מביא לשולחן חוויה גלילית אותנטית שמושכת מבקרים מכל רחבי הארץ אל הישוב הקהילתי שכניה, שם ממוקם הבייקרי כיום.
דרעי, שהחל את דרכו הקולינרית בגיל צעיר, למד בישול בתדמור בגיל 17 והמשיך להתמקצע בקונדיטוריה בגיל 27. את צעדיו הראשונים כעצמאי עשה ביישוב אבטליון, שם פתח את המקום הראשון שלו. "ההשראה הייתה פשוטה - לעשות את מה שאני אוהב".
המלחמה בצפון הביאה עמה אתגרים חדשים, והובילה את דרעי לסגור את המקום באבטליון. במאי האחרון פתח את 'לוטם דרעי' בישוב הקהילתי שכניה. "היו רגעי משבר וחשבתי לוותר, אבל התמודדתי ולא נשברתי. אמרתי לעצמי: אם אני סוגר, אני נותן להם לנצח", סיפר.
המקום פועל בשני פורמטים שונים, בבוקר כבית קפה-מסעדה, ובערב כביסטרו שף. בשעות הבוקר והצהריים, המקום מציע חוויה גלילית ייחודית: שקשוקה גלילית, חציל שרוף, חלה חמה של שישי, מקושקשת עם כמהין, עלי גפן מטוגנים במילוי אורז ועוד. דרעי גם מתגאה בהיותו בין הראשונים שהציעו קובנה אותנטית.
בערב, כשהמקום הופך לביסטרו שף, התפריט משתנה לקבב לוקוס וטורטליני פרמז'ן - מנה שדרעי מספר שאכל בפריז והעניקה לו השראה.
"בכל הטירוף שאנחנו חיים בו, אנשים רוצים לצאת מאזור הנוחות. כשאת באה לצפון מהמרכז, את מחפשת את השקט והשלווה", הוא מסביר.
מה שמבדיל את הבייקרי של דרעי הוא חווית האירוח. "אני נמצא פה כל היום, ממש גר פה. החווית אירוח היא ברמה משפחתית, אני יושב עם האורחים", ציין והוסיף כי הוא לא שוכח את המחויבות שלו למשפחה: "אני קודם כל אבא של סול ומנור. אני נמצא איתם בג'ימבורי שעות, יש יום אחד שמוקדש להם לגמרי".
לעתיד, דרעי חולם לפתוח עוד שלושה מקומות, לפחות אחד בנווה צדק. "אותו עניין כפרי, אבל שונה ואחר. חלומות נועדו להתגשם. אם אתה באמת רוצה משהו, לך ותגשים אותו לא משנה מה אמרו לך בדרך, הרבה אמרו לי לוותר, אבל כשאתה עושה את מה שאתה אוהב, אתה מצליח", הדגיש.
אולי יעניין אתכם: