פסטיבל 'טעמים בעמקים' ה-16 נפתח ביום ראשון (2.2) השבוע באירוע פתיחה חגיגי, שהתקיים במוזיאון העמק בקיבוץ יפעת. באירוע השתתפו ראשי רשויות, תושבי האזור ועובדי וראשי קרן קימת לישראל, השותפה המרכזית בפסטיבל, וביניהם היו"ר דניאל עטר.
צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל
צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל
(צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל )
צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל
צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל
(צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל )
הפסטיבל, המשלב בתוכו אוכל, נופים, אנשים ואירועים, נחשב לאחד הפסטיבלים התיירותיים המצליחים והוותיקים בארץ, שיימשך כשלושה שבועות רצופים והוא מתקיים בכל הרשויות במרחב: עמק יזרעאל, רמת ישי, עפולה, יקנעם, טבעון, בוסמת טבעון ובית זרזיר.
צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל
צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל
(צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל )
צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל
צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל
(צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל )
אירוע הפתיחה החגיגי כלל טעימות מבין המסעדות המשתתפות בפסטיבל והופעות של מספר להקות וביניהם הלהקה של אסי זיגדון שארחה את ארקדי דוכין.
יו"ר קק"ל דניאל עטר פתח את האירוע בתזכורת למשתתפים כי ט"ו בשבט מתקרב. "קק"ל מרכזת מאמץ באיכות הסביבה ומשיקה השנה בט"ו בשבט את פרויקט 'הקלק ונטע'", אמר עטר והוסיף: "לאזור שלנו יש פוטנציאל תיירותי עצום. יש פה הכל מהכל – מורשת, היסטוריה, אתרים, אנשים, אוכל וטבע קסום".
צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל
צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל
(צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל )
צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל
צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל
(צילום: ישראל פרץ, מערך הסברה קק"ל )
יוזמת ומפיקת הפסטיבל רקפת עברי אמרה בהתרגשות: "המטרה של הפסטיבל היא להציג את כל מה שיש לאזור שלנו להציע באוכל, במקומות, באתרים ייחודים, בנופים ובעיקר באנשים. החיבור בין כל הכוחות שפועלים באזור – רשויות, מסעדות וכמובן השותפה העיקרית קק"ל מסייעת להצלחת הפסטיבל".