מספיקה שיחה קצרה כדי להבין כי בבסיס השיטה של מעין לביא (37), מייסדת רשת סדנאות ההרזיה, מעין הכושר והאושר, נמצאת אמת פשוטה – אל תשקרו לעצמכם. לביא, שעברה לפני חודשיים מטבריה לכפר סבא ומחזיקה מספר סניפים באזור, מבטיחה להוריד ללקוחות שלה משקל גם עם אוכל שהיה גורם לקרדיולוג הממוצע לתפוס את הראש שלו, רחוק מאוד מהדיאטות המסורתיות של ברוקולי לארוחת בוקר ורעב לפני השינה.
"גם אני הגעתי מעולם הדיאטות האלו של פעם", לביא מספרת, "ופשוט ראיתי שזה לא מתכתב עם העולם שלי. אמרו לי לא לאכול בלילה, בפועל זה בלתי אפשרי. אמרו לי לא לגעת בצ'יפס, בפועל זה לא קורה. החיים שלנו כן מתנהלים במסעדות ומסיבות ובחופשות ובאירועים. זה הקצב של העולם שלנו".
4 צפייה בגלריה
זורקת את השיטות המסורתיות. לביא | צילום: אביב קופילוטו, באדיבות לביא
זורקת את השיטות המסורתיות. לביא | צילום: אביב קופילוטו, באדיבות לביא
זורקת את השיטות המסורתיות. לביא | צילום: אביב קופילוטו, באדיבות לביא
בשלב הזה לביא, שמחזיקה גם בהכשרה כמאמנת כושר וכקואצ'רית, היא גורו של ממש בקרב אנשים שהתייאשו, ויש לזה סיבה. כמי שמגדירה את עצמה ככזו שסובבת 24/7 מסביב ללקוחות שלה, הבסיס בדיאטות שלה הוא רגשי ונפשי, לא פחות משהוא פיזי וקשור בשינויי הרגלי האכילה. המעטפת הרגשית תופסת את המוקד.
"ניסיתי את כל השיטות וראיתי שזה לא עבד והבנתי שבסופו של דבר אנחנו חוזרים לאוכל הרגיל. פיתחתי איזושהי שיטה בלי להתכוון, כי רציתי עבור עצמי פתרון", היא מספרת ומדגישה, "אמנם אני מאמנת כושר, אבל זה לא קשור לכושר, אלא יותר לאוכל עצמו, להתנהלות של האדם עם האוכל".
למה הכוונה?
"אני, למשל, הייתי אחות שמנה מבין חמש אחיות רזות. הן היו שותות כל היום קולה ונשארות דקיקות, ואני אכלת אוכל דיאטטי והמשכתי להשמין. לאנשים שמנים יש את הקונפליקטים הנפשיים שלהם עם עולם האוכל. יש להם מערכת יחסים שונה עם האוכל. ואני מעבירה תהליך של קואצ'ינג, מעבר לזה שהם עוברים שיטה עם תפריט של אוכל, הם עוברים תהליך של לנסות להבין מאיפה מגיע הדחף לאכול, למה הם אוכלים, איך לטפל בעצמם, פיזית ונפשית.
"צריך להבין שמנגנון האכילה אצל בן אדם רזה הוא שונה משל בן אדם שמן. רזה אם הוא רעב הוא אוכל, אדם שמן אוכל בכל מצב. הצריכה היומית שלו הרבה יותר גדולה וברגע שמתחילים לטפל בדברים האלה, הצריכה מתחילה לרדת".
4 צפייה בגלריה
לביא, לפני ואחרי. את הפיצות הם יאכלו גם בלעדיי | צילומים: פרטי
לביא, לפני ואחרי. את הפיצות הם יאכלו גם בלעדיי | צילומים: פרטי
לביא, לפני ואחרי. את הפיצות הם יאכלו גם בלעדיי | צילומים: פרטי
יכול להיות שזה גנטיקה?
"זו לא עניין של גנטיקה פיזית, אלא מנגנון נפשי של המוח. בין אדם שמן שהאוכל מנהל אותו, שכל רגש מוביל אותו לאוכל, לבין אדם רזה שאוכל ושם נגמר הסיפור. מעבר לזה זה לא מעניין אותו. האוכל לא מפצה אותו. אנשים רזים לא משתמשים באוכל לפיצוי, מה שאדם שמן כן".
אוקיי, אבל המבורגר וצ'יפס, אנשים יגידו לך שזה קודם כל לא בריא.
"בוא נגיד את האמת. את ההמבורגר ואת הצ'יפס ואת העוגות, אתם תאכלו גם בלעדיי, אז לפחות איתי אתה בתוך מסגרת בריאה וטובה שאפשר להוריד בה במשקל.
"הייעוד שלי זה לעזור לכמה שיותר אנשים שהיו כמוני. שתופסים את עצמם כמו שאני ראיתי את עצמי. אדם שמן ומתוסכל שלא מצליח למצוא עזרה. כשבאים אליי אנשים, אני רואה את עצמי בהם, אני חווה את עצמי דרכם. אני רואה את עצמי עדיין כאדם שמן".
וכל עניין התחרות במיס פיטנס, איך זה קשור לדיאטה שלך?
"ההתחרות במיס הפיטנס זו חוויה שהייתה קשורה אליי. משהו שאני רציתי לעשות כי הגוף היה המקום הכי חלש אצלי. אבל זה ממש לא מה שאני מצפה מהלקוחות שלי. יש אצלנו אנשים שמורידים במשקל בלי להתאמן, ובין כה וכה רוב האימונים אצלנו הם רק פעמיים בשבוע, חצי שעה בכל פעם. הם מצליחים לרדת ככה בין 6 ל-9 קילו בחודש.
"האדם הממוצע לא יכול להתאמן כל היום וכל הלילה כמו במיס פיטנס. זה בולשיט. צריך לבוא ממקום שהוא למטה, לתת את האימונים במינונים הנכונים, אני לא באה לקרוע אותם. אם תקרע בן אדם הוא לא יחזור יותר. צריך לתת לו חוויה נעימה ובונה כי בסופו של דבר אנחנו רוצים שהם יחזרו".
4 צפייה בגלריה
לביא מתארחת אצל מיכל ינאי | צילום מסך מתוך רשת
לביא מתארחת אצל מיכל ינאי | צילום מסך מתוך רשת
לביא מתארחת אצל מיכל ינאי | צילום מסך מתוך רשת
אבל מה יש בשיטה שלך, שאין בשיטות אחרות?
"צריך לעבור את כל התהליך איתי כדי להבין. זה כולל אימון, תמיכה, קואצ'ינג, והכל במקום אחד. זה ליווי וטיפול אישי, אני זמינה בשביל כל אחד מהאנשים שרשומים אצלי. זה מאוד חשוב לי שהם יצליחו, ולא בדרך שלי, אלא בדרך שלהם. זה אמור להתאים לחיים שלהם, לא לחיים שלי. אם הם יגיעו לחיים שלי, הם לא יגיעו לתוצאות, כי לכל אחד יש את הדרך שלו. לכל אדם יש את המאכלים שהוא אוהב. אני, למשל, לא נוגעת בירוקות ושותה רק מים. ואני אדם שמן, אני אולי הכי אמורה לדבר על בריאות, אבל אני אומרת להם את האמת.
"אני מביאה להם את הכל מוגש. כמו שהוא. ובגלל זה הם מתחברים אליי. אני לא מגיעה מגבוה, אני מדברת איתם בגובה עיניים. אני לא מאלה שיספרו לכולם שהם אוכלים רק בריא ובסוף כשאף אחד לא מסתכל, הוא ידפוק פיצה. לא באנו לעבוד על אף אחד. ובגלל זה אני נותנת בומבה לתפיסות שאנשים באים איתם, וההצלחה של הקליינטים שלי זו ההוכחה".
לאתר של מעין לביא - לחצו כאן.
4 צפייה בגלריה
מעיין לביא אחרי (מימין) ולפני. לא חובבת ירקות | צילומים: פרטי
מעיין לביא אחרי (מימין) ולפני. לא חובבת ירקות | צילומים: פרטי
מעיין לביא אחרי (מימין) ולפני. לא חובבת ירקות | צילומים: פרטי