נתחי טלה בחצאי משמשים. סיר פשוט לתפעול ועם תוצאה עשירה בתיבול, יופי וצבע.
מנה מתקתקה ועדינה - שמקבלת את תחילתו של הקיץ ברעננות אלגנטית.
1 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
טלה בחצאי משמשים
קילו וחצי טלה – צוואר, חזה וגם כתף יכולים להתאים
5 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל אנגלי
כפית כורכום
כפית כוסברה יבשה, טחונה גס
2 כפיות נענע יבשה
4-2 עלי דפנה
6-5 עלי כפיר ליים
מלח
מעט שמן לטיגון
ליטר וחצי מים רותחים
התוספת
12-10 משמשים חצויים מגולענים
6-5 שיני שום מעוכות, קצוצות גס
2 גבעולי נענע טרייה, רק העלים
שומר פרוס (לא חובה). תבחרו עם גבעול ירוק ושמרו בצד לקישוט וטעם
פלפל שחור גרוס
מלח גס
אופן ההכנה:
שוטפים את נתחי הטלה ומייבשים מנוזלים.
בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל עד זהוב, מוסיפים את נתחי הטלה ומטגנים מכל הצדדים.
מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים אש ומסירים קצף עד לקבלת נוזל צלול.
מתבלים וממשיכים בבישול על אש קטנה כשעתיים עד שלוש או עד שהבשר רך.
במחבת חדשה מחממים מעט שמן זית.
מוסיפים את שיני השום ומטגנים אותן קלות.
מוסיפים את פרוסות השומר, מתבלים בפלפל שחור ומלח ומטגנים יחד.
מוסיפים את חצאי המשמשים וממשיכים בטיגון זהיר. המשמשים עדינים – שמרו עליהם.
אחרי ריכוך עדין וקבלת צבע זהוב מעודן מעבירים לסיר הטלה.
לאחר מכן מבשלים יחד עוד כרבע שעה עד 20 דקות ומגישים. אפשר לצד אורז לבן.
אפשר גם: לסדר צלחת הגשה מרכזית חגיגית. בוחרים צלחת, מסדרים במרכזה את נתחי הטלה, יוצקים מעל מעט מנוזל התבשיל, מפזרים את מחבת המשמשים והשומר כולל השום, יוצקים שוב נוזל מהסיר, מקשטים בנענע טרייה קצוצה ומעט מגבעולי השומר ששמרנו בצד (לא חובה).
ואפשר גם: לאוהבי הטעמים המיוחדים - אפשר לתבל גם במעט טרגון. הוא מיוחד מאוד עם טלה וגם עם משמש, שילוב מצוין ואחר ובעיקר קיצי ומרענן.