שומר, ירק דמוי פקעת, עשיר בסגולות רפואיות, בטעם אניס. השומר נמצא עכשיו בשיא העונה והרעננות שלו.
2 צפייה בגלריה
במטבח של פיני
במטבח של פיני
במטבח של פיני
(צילום: ריאן)
בחרתי להכין תבשיל עם עוף ולימון כבוש, ואני חושב שמתקבל מיזוג טעמים מעודן ומיוחד.
התבשיל הזה הוא מהסוג של או שמאוד אוהבים או שלא. אני בעד לנסות להיפתח לטעמים ולחיבורים חדשים.
קראו גם:
גילוי נאות: גם אני בילדותי מאוד לא אהבתי. עם השנים נתתי לו הזדמנויות רבות, והיום יש לו מקום של כבוד אצלי במטבח. מסלטים ועד תבשילים וממולאים (עם בשר או דגים), וגם בגרסה צמחונית - צלוי בתנור עם שמן זית ולימון. באמת אינסוף אפשרויות.
התבשיל כולל גם לימון כבוש שאפשר להשיג במעדניות טובות, אבל אפשר גם להכין, זה ממש פשוט, שווה מאמץ, מביא המון שמחה לאוכל.

עוף בשומר ולימון כבוש

6-5 כרעיים שלמים או מחולקים לשניים, עם העור, אפשר גם עוף שלם מחולק למנות
5 ראשי שומר צעירים, תבחרו את אלה עם הירק
5 שיני שום קלופות ומעוכות
6 פרוסות לימון כבוש או 6 לימונים כבושים (מהזן הקטנטן)
רבע כוס שמן
3 כוכבי אניס
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
קמצוץ כמון
2 כפיות מלח
2 כוסות מים רותחים
ההכנה:
מטפלים בשומר. שוטפים, מסירים עלים עם סיבים (שכבה או שתיים). אפשר לשמור על הגבעולים הצעירים הירוקים, חוצים לשניים לאורך, או לארבעה.
בסיר שטוח מחממים מעט שמן, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים על אש גבוהה עד שזה מוזהב יפה.
מוסיפים את התבלינים ואת כוכבי האניס והשום ומטגנים יחד כשתי דקות. מוסיפים שלוש כוסות מים רותחים ואת הלימון הכבוש. מסדרים יפה מעל ובין העוף את השומר החצוי.
מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה מאוד וממשיכים עוד כ־45 דקות.
להשחמה וצריבה קלה מעבירים לתנור שחומם מראש על 180, בלי מכסה, לכרבע שעה או עד לקבלת צבע יפה.
2 צפייה בגלריה
לימון כבוש
לימון כבוש
לימון כבוש
(צילום: ריאן)

לימון כבוש

קילו לימונים קטנים
מיץ טרי מבערך קילו של לימונים טריים – לא ממליץ על תחליפים ומשומרים (השקעתם בלימונים וצנצנת אז תשקיעו עד הסוף ולא תצטערו)
מלח גס, עדיף אטלנטי
מעט שמן
ההכנה:
חורצים צלב לאורך הלימון אך לא עד הסוף, מפזרים מעט מלח גס, זהירות, לא להגזים, חשוב שיהיה אכיל.
מעבירים לצנצנת (כדאי מעוקרת), ממלאים עד הסוף בלימונים עם המלח, סוחטים לימונים למיץ וממלאים את הצנצנת עד לכיסוי, יוצקים מעל שכבה דקה של שמן רגיל, חמניות או קנולה (כחצי סנטימטר), וסוגרים ושומרים מחוץ למקרר כיומיים.
פותחים את הצנצנת, משחררים אוויר כ־20 דקות, סוגרים ומעבירים למקרר. נשמר זמן רב ומשתבח.