סנייה עם בשר, ומעל פרחי כרובית צלויים בתנור, מוקרמים עם טחינה בחוץ, היא למעשה ארוחה במגש אחד.
השם המקורי של המנה בערבית הוא - סנייה בחל וטחין (טחינה בחומץ). זהו מעדן ים־תיכוני, שאפשר להכין עם בשר, דגים או ירקות.
3 צפייה בגלריה
סנייה בשר, כרובית וטחינה
סנייה בשר, כרובית וטחינה
סנייה בשר, כרובית וטחינה
(צילום פרטי)
אני בחרתי בבשר, אבל בכל מקרה זו מנה עמוסה בכל טוב, שמוגשת מבעבעת מהתנור אל מרכז השולחן.
חוויית האכילה המשפחתית שלה מחממת את הלב והנשמה.
קראו גם:

סנייה בשר, כרובית וטחינה

תערובת הבשר
קילו עד קילו וחצי בשר טחון טרי איכותי (תלוי בגודל הסנייה)
3 בצלים יבשים, מגוררים וסחוטים
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
כפית פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה פלפל אנגלי
תערובת הטחינה
כוס וחצי טחינה גולמית
3 שיני שום כתושות
כפית מלח
מיץ מחצי לימון
שליש כוס חומץ טבעי
3/4 כוס מים קרים
3 צפייה בגלריה
מפזרים יפה את פרוסות העגבנייה בשכבה שווה
מפזרים יפה את פרוסות העגבנייה בשכבה שווה
מפזרים יפה את פרוסות העגבנייה בשכבה שווה
(צילום פרטי)
הסנייה:
כרובית
4-3 עגבניות, פרוסות עבה
3 בצלים יבשים, פרוסים לרוחב
3-2 פלפלים חריפים, חצויים לאורך
3 צפייה בגלריה
פרחי כרובית צלויים בתנור, מוקרמים עם טחינה בחוץ
פרחי כרובית צלויים בתנור, מוקרמים עם טחינה בחוץ
פרחי כרובית צלויים בתנור, מוקרמים עם טחינה בחוץ
(צילום פרטי)
ההכנה:
צורבים את הכרובית, אפשר שלמה ואפשר מפורקת לפרחים, מורחים בשמן, מפזרים מלח גס, וצולים על נייר אפייה משומן בתנור שחומם מראש על 200-180, עד הזהבה יפה. מוציאים ומניחים בצד.
מערבבים את כל חומרי תערובת הבשר. חשוב ללוש היטב ולהעביר לסנייה. משטחים את תערובת הבשר לשכבה שווה.
מפזרים יפה את פרוסות העגבנייה בשכבה שווה, ומעל את הבצל והפלפלים החריפים.
מעבירים לכחצי שעה לתנור שחומם על 180 מעלות. מוציאים את התבנית, מוציאים את רוב הנוזלים שהצטברו ושומרים כשליש בערך.
מערבבים את כל חומרי תערובת הטחינה. חשוב לצקת את המים בהדרגה ולדאוג שהטחינה לא תהיה נוזלית מדי, שתהיה קרמית.
מסדרים את פרחי הכרובית הצלויים ויוצקים מעל את הטחינה, מחזירים לתנור להקרמה לעוד כעשר דקות עד רבע שעה. הוסיפו לחם טוב ליד או אורז לבן והארוחה מושלמת.