בואו נודה: ממולאים ברוטב זאת לא מנה פוטוגנית, אבל היא טעימה רצח.
קישואים הם חומר גלם מאוד מגוון שבקיץ אני משתמשת בו המוווון.
הקישוא משתייך למשפחת הדלועים ומקורו באמריקה. הוא מכיל שפע סיבים, בעיקר מסיסים, ומגוון ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
1 צפייה בגלריה
קישואים ממולאים
קישואים ממולאים
קישואים ממולאים
(צילום: ענת לשם)
הוא לא כבד כמו השורשים החורפיים, אבל הוא עדיין מאפשר לנו בישולים עם אופי מעט כבד יותר, ומתאים אותם בכך לקיץ. פשטידות, לביבות, נזידים, פסטה נאה, בתנור, וכמובן - ממולאים.
אז נכון, הכנת ממולאים כרוכה בקצת יותר השקעה, אבל זה לגמרי שווה את זה.

קישואים ממולאים בעדשים חומות

החומרים:
כשישה קישואים מתאימים למילוי מרוקנים מתוכן (שומרים את התוכן)
2 בצלים קצוצים דק
כוס עדשים חומות מונבטות
חופן שמיר קצוץ דק
1/3 כפית כורכום
1/3 כפית בהרט
1/4 כפית כמון
כפית מלח
שמן זית
כחצי ליטר רוטב עגבניות, עדיף ביתי
ההכנה:
מחממים במחבת גדולה או בסיר את הרוטב
במחבת אחרת מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב
משאירים כמה חתיכות תוכן על מנת לסגור את פתח הקישואים, את השאר קוצצים ומוסיפים למחבת
מערבבים ומבשלים כדקה נוספת
מוסיפים את העדשים והתבלינים ומערבבים היטב
מבשלים כמה דקות
מוסיפים את השמיר, מעררבים ומורידים מהאש
ממלאים את הקישואים בעדשים, סוגרים עם חתיכת קישוא ששמרנו, מניחים בתוך הרוטב (אם נשאר מילוי פשוט מוסיפים אותו לרוטב) ומבשלים כחצי שעה או עד שהקישואים מתרככים.
בתיאבון, ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים, חפשו אותי בפייסבוק