השבוע: סמבוסק. המאפה הריחני שיש לו כמה גרסאות, לרוב מטוגן או על על סאג' ובמילויים שונים, כולם נפלאים בעיניי ומתאימים למפגשי קיץ קלילים ולפיקניקים של סוף החופש הגדול.
קראו גם:
סמבוסק עיראקי במילוי חומוססמבוסק עיראקי במילוי חומוס
סמבוסק עיראקי במילוי חומוס
(צילום: ריאן)

סמבוסק עיראקי במילוי חומוס

החומרים למלית:
2 כוסות גרגירי חומוס מושרים ללילה בהרבה מים ומבושלים עד ריכוך
3 כפות שמן
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
כפית כמון
חצי כפית כורכום
כפית וחצי מלח
פפריקה חריפה לפי הטעם, או צ'ילי
כפית פלפל שחור גרוס, או לפי הטעם
מלח לפי הטעם
מעט צ'ילי (לא חובה)
סמבוסק עיראקי במילוי חומוססמבוסק עיראקי במילוי חומוס
סמבוסק עיראקי במילוי חומוס
(צילום: ריאן)
שמן לטיגון (חצי עמוק)
החומרים לבצק (לכ־40 יחידות):
ק"ג קמח
כפית וחצי שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים טריים
כף סוכר
כף מלח
רבע כוס שמן
כשתי כוסות מים פושרים (או "כמה שלוקח")
הכנת המלית:
מסננים את החומוס המבושל והמרוכך ומניחים בצד.
מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד זהוב, מוסיפים את החומוס המסונן ומועכים בעזרת מועך ידני או מזלג (כמו פירה), מתבלים ומטגנים יחד כ־4-3 דקות. העיסה אמורה להיות אחידה. אני אוהב אותה מעט גסה, אבל כל אחד וטעמו. מניחים בצד.
הכנת הבצק והסמבוסק:
מערבבים את השמרים עם מעט מים פושרים (כשליש כוס), מניחים בצד כחמש דקות.
מערבבים בקערה את הקמח והסוכר, יוצרים גומה, מוסיפים את השמרים והשמן ומתחילים ללוש, מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מכסים בניילון ומניחים במקום חמים למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
יוצרים כדורים בגודל של ביצה, פותחים כל עיגול בעזרת מערוך (בקוטר של 10-8 ס"מ), מניחים במרכז מעט מהמלית (כף) וסוגרים היטב. אפשר לסגור בעזרת מזלג, ואפשר בעזרת צביטות. מתקבל חצי עיגול ממולא.
מחממים מחבת עם שמן (טיגון חצי עמוק) ומטגנים יפה משני הצדדים, מעבירים לצלחת או מגש עם נייר סופג, ונהנים מכל רגע. כמובן מומלץ עם כבושים, פלפל חריף וסלט.

סמבוסק אורפלי במילוי גבינה

החומרים לבצק:
חצי קילו קמח
2 כפות שמן
כפית מלח
מים לפי הצורך (כוס וחצי לערך)
החומרים למילוי:
400 גרם גבינת חמד (או ריקוטה)
100 גרם קשקבל, או כל גבינה קשה שאוהבים
2 בצלים ירוקים - רק החלק הירוק, קצוץ דק
כפית שטוחה נענע יבשה
ביצה
אופן ההכנה:
מערבבים את תערובת הגבינות ומניחים בצד.
מערבבים את כל החומרים תוך כדי הוספת המים לפי הצורך עד לקבלת בצק רך וגמיש, מורחים במעט שמן, מכסים בניילון ומניחים לנוח כרבע שעה.
מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (פינג פונג) בידיים משומנות ומניחים על מגש משומן, ושוב נותנים מנוחה של כ־20 דקות.
פותחים כל כדור בעזרת מערוך ועל משטח משומן (עובי דק), במחצית העיגול מניחים מעט מהמלית, סוגרים ומהדקים בעזרת מזלג או צביטות, ומעבירים למחבת טפלון מרוחה במעט מאוד שמן. אפשר גם על סאג' עד לקבלת גוון זהוב יפה.